Sport

Tafeltennissen bij Trias leuk voor jong en oud

Wie heeft er in zijn leven niet een keer getafeltennist? We hebben het bijna allemaal weleens gedaan: een potje pingpong. Op de camping, op school, of bij de buurman in de garage. In Nederland zijn er volgens het NOC*NSF zo’n 9 miljoen mensen die weleens hebben getafeltennist. Een echte volkssport dus.

Vele tienduizenden werden op deze manier aangetrokken om de sport ook in clubverband te gaan spelen. Zo ook bij Tafeltennisvereniging Trias. Zo’n honderd leden slaan bij de Twellose club wekelijks een balletje. “Trias is een compacte vereniging waar iedereen elkaar kent. Door de kleinschaligheid is er aandacht voor iedereen. Er heerst een huiselijke, gezellige sfeer waar voor ieder lid een plekje is: van de welpen tot de senioren. Je kunt er elke week in een ontspannen sfeer een uurtje spelen of serieus trainen, competitie spelen en je niveau verbeteren”, zegt Rogier Gerritsen.
“Voor ieder wat wils dus. Zo zijn er mogelijkheden bij Trias voor talenten en toppers die hard willen trainen om te kijken of ze de absolute top kunnen halen. Maar tegelijkertijd staan saamhorigheid en gezelligheid bovenaan onze agenda. Sporten is een sociale activiteit die mensen verbindt en waar je in contact komt met een mooie dwarsdoorsnede van de samenleving.”

Alle leeftijden

Tafeltennis kun je spelen op alle leeftijden, vanaf een jaar of 5. Gerritsen: “Wij hebben in Twello ongeveer 25 jeugdleden die wekelijks één, twee of drie keer trainen. Naast het tafeltennissen is er een jeugdcommissie die leuke activiteiten organiseert: denk bijvoorbeeld aan het jaarlijkse jeugdkamp.”

Maar ook de ouderen komen bij Trias ruimschoots aan bod. “Wij hebben hiervoor diverse mogelijkheden. Zo is er voor alle senioren op de woensdagavond ruimte om onder begeleiding te trainen. Ook hier gaan sportiviteit en gezelligheid weer hand in hand. Daarnaast is er een seniorengroep die op twee middagen gebruikmaakt van ons gebouw om gezellig een balletje te slaan. Ben je nog fanatieker? Dan kun je ook in competitieverband gaan spelen. En last but not least: Trias is bezig met het opzetten van een ‘Old Stars’-groep, een nieuwe groep voor ouderen die graag vitaal in het leven willen blijven staan en onder professionele begeleiding in beweging willen zijn. Ook hier staat naast beweging het sociale aspect weer centraal.”

Kortom, tafeltennis is een gezellige sport voor jong en oud. “Interesse? Kijk eens op onze website www.ttv-trias.nl of op onze facebookpagina voor meer informatie.”

Dit artikel verscheen in onze bijlage Gewoon Voorst.