Sport

SVO Deventer ‘21 zet vrouwen- en meidenvoetbal op de kaart

DEVENTER – Donderdag 29 april 2021 was de grote dag voor het vrouwen- en meidenvoetbal in Deventer-Noord. Zowel bij FC RDC (Borgele) als Sportclub Deventer (Zandweerd) is die dag door de leden met grote meerderheid ingestemd met de volgende stap in de samenwerking tussen de beide verenigingen op het gebied van meiden- en damesvoetbal.

Deze stap was gezien de sterke groei van het meiden- en damesvoetbal logisch. Al sinds 2014 is er sprake van een samenwerkingsverband op het gebied van meidenvoetbal tussen beide verenigingen. Deze samenwerking verliep naar wens, alleen gaf deze soms ook wat praktische nadelen, zoals verschillende tenues, het ontbreken van een eigen organisatie en een eigen technisch orgaan.

Beide hoofdbesturen van de moederverenigingen FC RDC en Sportclub Deventer hebben ingezien dat een aparte organisatiestructuur voor het dames- en meidenvoetbal op termijn nodig was om de organisatie te verbeteren en de groei in goede banen te kunnen leiden. Dit heeft geleid tot de oprichting van de SVO (samenwerkende Vrouwenvoetbal Opleiding). Een door de KNVB ontwikkelde organisatievorm voor clubs die op een georganiseerde manier willen samenwerken. Binnen deze vorm is sprake van een eigen bestuur, een eigen technisch hart, en diverse commissies, zoals bijvoorbeeld een sponsorcommissie en activiteitencommissie.

Nieuw tenue
Bij een nieuwe organisatie hoort uiteraard ook een eigen gezicht. Dit heeft vorm gekregen door onder andere een eigen naam (SVO Deventer ‘21), een eigen logo en natuurlijk een prachtig nieuw en herkenbaar tenue. Zowel de naam als ook het tenue zijn in samenspraak met de leden ontwikkeld, zodat er een breed draagvlak is gecreëerd. In de herfstvakantie hebben alle leden hun nieuwe tenue ontvangen en zaterdag 23 oktober hebben de eerste teams in het prachtige nieuwe tenue gespeeld. Ook is gedacht aan de online zichtbaarheid. Er is een prachtige nieuwe website ontwikkeld. De website is te vinden op www.svodeventer21.nl.

Inmiddels bestaat de SVO uit ruim 160 leden, verdeeld over elf teams. Hiervan zijn er negen meiden-jeugdteams en twee seniorenteams (een vrouwenelftal en vrouwen 7 tegen 7) en zijn alle leeftijdscategorieën vertegenwoordigd met minimaal één team. Dit is uniek in Deventer.

Meisjes van 9 jaar en ouder die ook graag in een meidenteam van SVO Deventer ‘21 willen voetballen, kunnen zich aanmelden via www.svodeventer21.nl. Of volg de club op instagram.com/svodeventer21 of Facebook: SVO Deventer ‘21.