Sport

SV Twello in alle opzichten dynamisch

SV Twello is een omnivereniging met een divers sportaanbod. De vereniging maakt gebruik van een geweldig sportcomplex aan de Zuiderlaan in Twello. Alle sporten worden op dit complex beoefend. “Dat is de kracht van deze vereniging: alles en iedereen onder één dak. Gedurende de coronacrisis is de laatste maanden optimaal gebruik gemaakt van alle mogelijkheden op het complex”, vertelt algemeen secretaris Dick van Amerongen.

Buiten liggen de voetbalvelden, met echt gras en daarnaast een pannaveld. De afdeling voetbal speelt competitie op zaterdag én op zondag haar competitiewedstrijden. “Het zaterdagvoetbal wint aan populariteit, blijkt uit landelijke metingen, en ook in Twello lijkt die behoefte te bestaan. Daar wil de afdeling graag aan voldoen.”
Binnen heeft de vereniging de beschikking over een geweldige turnhal en daarnaast ligt de sporthal. Van Amerongen: “De turnafdeling is bekend in de wijde regio. De trainingen worden gegeven door gediplomeerde trainers. De inzet van turners, zowel dames als heren, is groot en dat blijkt uit de resultaten die worden bereikt in wedstrijden. De sporthal wordt volop gebruikt door de afdelingen volleybal, basketbal, zaalvoetbal, dynamictennis en vooral door de afdeling gymnastiek met de onderdelen ritmische gymnastiek, dans in diverse soorten en maten, freestyle running en het flexibel sporten met onder andere zumba, perfect pilates en power circuit. De dansafdeling is ook een zeer actief onderdeel, waar ook hoge resultaten worden bereikt in competities. Overigens gaat het bij deze afdelingen zeker niet alleen om het bereiken van resultaten, het recreatief willen turnen en dansen is minstens net zo belangrijk. Het moet leuk zijn met vrienden en vriendinnen. Binnen in de sporthal heeft onze vereniging nog een fitnessruimte.”

Dynamictennis is een sport die gespeeld wordt op een veld ter grootte van een badmintonveld, maar met het net op de grond. “Er kan worden gesingeld en gedubbeld. Het is een dynamische sport die bij SV Twello voornamelijk door 50-plussers wordt gespeeld, maar landelijk door veel jongeren. Er kan ook in competitieverband worden gespeeld. Dat doet bij SV Twello één team. Nieuwsgierig? Kom een paar keer meespelen. Informatie staat op onze website.”

De volleybalgroep is een recreatieve afdeling die ook competitie speelt, op een behoorlijk niveau. Dat gebeurt gemengd maar ook door twee damesteams. Er wordt op vaste avonden getraind. Er kan ook recreatief zonder competitieverband lekker worden gespeeld. Van Amerongen: “Iedereen binnen het gezin kan hier zijn of haar sport beoefenen. De peuters zijn de jongsten bij de Nijntje-gym en ouderen tref je bij dynamictennis, fitness en zeker ook bij de afdeling gymnastiek.”

Vanaf een jaar of vier is er een grote keuze aan sporten, turnen, dansen, voetballen. De afdeling basketbal is een snelgroeiend onderdeel binnen de vereniging. De jeugd begint de weg naar de Zuiderlaan voor deze sport te vinden. Met regelmaat zijn er grote evenementen aan de Zuiderlaan: landelijke turn- of danswedstrijden of voetbaltoernooien. “Dat vergt enig organisatievermogen en veel steun van vrijwilligers. SV Twello kan gelukkig op veel leden met regelmaat een beroep doen voor hulp. Dat is ook nodig gezien de omvang van een aantal evenementen. Of je met deze evenementen nu parkeerwachter, horecamedewerker of organisator bent…iedereen is belangrijk voor SV Twello. Dat laatste is vooral tijdens de afgelopen coronatijd duidelijk geworden. Velen hebben geholpen om de sportactiviteiten zoveel mogelijk buiten (en vanaf nu weer binnen) door te laten gaan. Duidelijk werd dat wij samen SV Twello zijn. Kijk voor het uitgebreide sportaanbod op de website www.svtwello.nl, kom een proefles meedoen en voel je welkom!”

Dit artikel verscheen in onze bijlage Gewoon Voorst.