Sport

Strijdvaardige Eagles opnieuw met lege handen

Go Ahead Eagles heeft zichzelf zaterdagavond niet weten te belonen. Het sterke begin van de wedstrijd – en de dan ook meer dan terechte voorsprong – bleek niet genoeg voor het behalen van een resultaat. Feyenoord had aan vier doelpunten nét genoeg voor de winst, waardoor de Rotterdammers drie punten kunnen bijschrijven.

De ploeg die zaterdagavond het veld werd ingestuurd door trainer/coach René Hake, bevatte één wijziging ten opzichte van een week eerder. De geblesseerde Jamal Amofa werd vervangen door de van een schorsing teruggekeerde Mats Deijl. Nieuwkomer Sylla Sow nam voor het eerst plaats op de bank. Na een wederom prachtige sfeeractie van de supporters, liet scheidsrechter Jeroen Manschot omstreeks 21.00 uur het startsignaal klinken in De Adelaarshorst.

Sterke openingsfase
Go Ahead Eagles schoot werkelijk waar uit de startblokken. Een lange bal van achteruit werd beheerst terug op de zestien meter gekopt door verdediger Jay Idzes. Evert Linthorst twijfelde geen moment en besloot uit te halen richting het doel van Feyenoord. Via het been van een Rotterdammer vond de uithaal van Linthorst het net: 1-0. Amper bijgekomen van de openingstreffer, werd de score al verdubbeld. Bobby Adekanye, die doorkwam via de rechterkant, wist de bal met veel gevoel voor te geven op spits Isac Lidberg. De Zweed wist wel raad met deze bal en kopte de 2-0 tegen de touwen. De sterke openingsfase van Go Ahead Eagles leek de spelersgroep duidelijk een boost aan zelfvertrouwen op te leveren. De aansluitingstreffer van Feyenoord kwam dan ook redelijk uit de lucht vallen. Danilo wist in de 25e minuut raak te schieten, wat Feyenoord weer terug in de wedstrijd leek te brengen. Een kwartier later was het wéér raak voor de Braziliaanse spits. Een corner van Patrik Wålemark belandde perfect op het hoofd van Danilo, die vlak voor rust de 2-2 op het scorebord wist te brengen.

Verwoestende uithaal
De tweede helft begon met een wissel aan de kant van Go Ahead Eagles. Debutant Sylla Sow kwam binnen de lijnen voor middenvelder Evert Linthorst. Tien minuten later wist Feyenoord de leiding te nemen in Deventer. Buitenspeler Javairô Dilrosun wist de ruimte aan de linkerkant uitstekend te benutten en passeerde doelman Jeffrey de Lange met een schot in de verre hoek: 2-3. Wat volgde was een fase zonder veel uitgespeelde mogelijkheden voor beide ploegen. In de 80e minuut kwam daar verandering in, weliswaar door een doelpunt van Rotterdamse voet. Invaller Sebastian Szymański kreeg de bal buiten de zestien meter voor zijn linkervoet, waarna hij verwoestend besloot uit te halen in de rechterbovenhoek: 2-4.

Scrimmage
Het laatste sprankje hoop op een resultaat leek hiermee uit te doven aan de kant van Go Ahead Eagles. De zes minuten blessuretijd bleken echter tóch nog genoeg om voor enige opwinding te zorgen. Vlak voor tijd wist Oliver Edvardsen, op aangeven van Bas Kuipers, de bal nog binnen te werken vanuit een scrimmage: 3-4. Het doelpunt kwam echter te laat om nog een écht slotoffensief te starten. Aan strijd ontbrak het zeker niet zaterdagavond. Aan een resultaat wel. De punten gingen mee naar Rotterdam.

Wedstrijdstatistieken

3’ Evert Linthorst 1-0.

13’ Isac Lidberg 2-0.

24’ Danilo 2-1.

42’ Danilo 2-2.

56’ Javiro Dilrosun 2-3.

79’ Sebastian Szymanski 2-4.

96’ Oliver Edvardsen 3-4.

Scheidsrechter: Jeroen Manschot.

Toeschouwers: 9711.

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange, Mats Deijl, Jay Idzes, Justin Bakker, Bas Kuipers, Enric Llansana, Philippe Rommens, Evert Linthorst (46’ Sylla Sow), Bobby Adekanye (52’ Jahnoah Markelo), Isac Lidberg, Oliver Edvardsen.

Feyenoord Rotterdam: Justin Bijlow, Marcus Pedersen (46’ Mimeirhel Benita), Gernot Trauner, David Hancko (85’ Jacob Rasmussen), Frederik Bjørkan (69’ Quilindschy Hartman), Quinten Timber, Orkun Kökcü, Sebastian Szymanski, Javiro Dilrosun, Danilo (74’ Oussama Idrissi), Patrik Wålemark (74’ Alireza Jahanbakhsh).