Sport

Streep door duel Go Ahead Eagles – De Graafschap

Burgemeester Ron König heeft de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en De Graafschap in de eerste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie verboden. Hij kan de openbare orde niet garanderen. De wedstrijd stond voor 6 september op de agenda.

König kan  niet inschatten wat de supporters van beide ploegen op de dag van de wedstrijd gaan doen. Dit gezien deze wedstrijd tot een risicoduel behoort in combinatie met de maatregelen tegen het coronavirus. De Deventer burgemeester heeft de KNVB verzocht om de wedstrijd later in het seizoen te laten spelen. Mogen er gewoonlijk 10.000 voetbalsupporters het stadion in, nu zouden dat er 1600 zijn door de coronamaatregelen. ‘We weten niet hoe de supporters hiermee omgaan’, gaf de burgemeester op als reden aan rtv oost.

In 2016 vielen supporters van De Graafschap na een verloren promotiewedstrijd spelers van de Deventer club aan op het veld. Twee jaar later, in 2018, liep de situatie weer uit de hand; ditmaal doordat supporters van de Eagles het veld opgingen. De gemeente wil dat de risicowedstrijd later in het seizoen plaatsvindt, omdat er dan meer ervaring is opgegaan met onder andere de coronamaatregelen.

Foto: Go Ahead Eagles / Erik Pasman