Sport

Stewards drijvende krachten achter succesvolle wedstrijddag

Stewards zijn de drijvende krachten achter elke succesvol verlopen wedstrijddag. Ze hebben oog voor anderen, heten je welkom en houden het stadion veilig. Zij laten de fans van Go Ahead Eagles keer op keer een positieve voetbalervaring beleven. Zowel thuis áls uit! De makers van verschil. Dát zijn de stewards van Go Ahead Eagles. Een ‘matchday’ van een steward is nooit hetzelfde. Wisselingen in fans en bezoekende clubs gaan gepaard met een andere intensiteit. Sluit jij je aan bij het stewardcorps?

Zo ziet een wedstrijddag eruit

“Jouw wedstrijddag start met een kop koffie in de spiksplinternieuwe Chickenrun, de thuisbasis van ons stewardcorps. Voorbeschouwingen, kledinguitgiftes, nabesprekingen en borrels: de Chickenrun is voorbehouden voor iedereen die zich Go Ahead Eagles-steward mag noemen. Eenmaal omgekleed is het tijd om de tribune op te zoeken. Daar worden de taken verdeeld en nemen we de laatste informatie door om het proces goed te laten verlopen. Onderling vertrouwen tussen supporters en stewards is de basis voor harmonie. Als steward sta je daarom tijdens wedstrijden ook vaak op dezelfde tribune met dezelfde supporters én dezelfde stewards. Stewards zijn evenzo fanatiek als de fans op de tribunes en vieren het feestje net zo hard mee na ieder doelpunt!”

“Wanneer de storm in De Adelaarshorst is gaan liggen, sluit je met jouw collega’s het stadion op de juiste manier af. Hierna volgt nog een briefing, waarin jij met al jouw teamgenoten de hoofdpunten van de avond kunt bespreken. De avond sluiten we af in de Chickenrun, waar we er nog wat drankjes na doen en er een grote schaal met bittergarnituur klaarstaat.”

Kosteloze opleiding

Go Ahead Eagles biedt belangstellenden kosteloos een opleiding aan om steward te worden. Deze opleiding bevat alle elementen  die nodig zijn om alle supporters een gastvrije, toegankelijke en veilige voetbalbeleving te bezorgen. Dit is een stewardscursus van de UEFA en de cursus zal volledig in het teken staan van Go Ahead Eagles.

“De cursus bestaat uit drie dagdelen en wordt gegeven in stadion De Adelaarshorst. Een deel van de lesstof zal vanuit huis plaatsvinden als e-learning. De cursus bevat zowel theorie- als praktijkonderdelen. In de theorie wordt de kennis besproken die nodig is om de werkzaamheden uit te voeren. Denk hierbij aan het gastvrij ontvangen van supporters en op welke manier we huisregels van de club kunnen handhaven.”

“Tijdens het praktijkonderdeel oefenen we in het stadion, zodat jij precies weet hoe je moet handelen in bepaalde situaties. Gedurende de opleiding krijg je alle informatie die je nodig hebt om deel uit te kunnen maken van ons veiligheidsteam. Wanneer je de cursus succesvol hebt afgerond, beschik je over een UEFA-gecertificeerde opleiding die ervoor zorgt dat jij een stewardpas ontvangt. Met de stewardpas ben je bevoegd om werkzaamheden uit te voeren op het terrein van Go Ahead Eagles. Wanneer jij eenmaal beschikt over de opleiding, zijn er voldoende doorgroeimogelijkheden binnen het team. Hierbij kun je denken aan een leidinggevende rol op jouw favoriete sector. Eventuele doorgroeimogelijkheden worden afgestemd op jouw interesses en behoeftes. Ook biedt Go Ahead Eagles een vrijwilligersvergoeding aan per wedstrijd dat jij deel uitmaakt van het veiligheidsteam.”

“Adem jij één en al Go Ahead Eagles, ben je gastvrijer dan wie dan ook en draag jij graag bij aan het geluk van anderen? Dan ben jij de steward die we zoeken! Als steward ben je eigenlijk onze gastheer/gastvrouw en zorg je ervoor dat bezoekers een optimale voetbalbeleving ervaren. Naast het ondersteunen in de gastvrijheid behoren veiligheidsaspecten ook tot het takenpakket van onze stewards. Als veiligheidsteam zijn we er dan ook voor de veiligheid van supporters, spelers en alle andere betrokken partijen. Dit doen we door veiligheidsrisico’s te signaleren, te reageren op noodsituaties en eventuele conflicten op te lossen. Geen zorgen: Go Ahead Eagles biedt hiervoor een speciaal gecertificeerde kosteloze opleiding aan.

Zonder stewards geen wedstrijden

Het veiligheidsteam van Go Ahead Eagles speelt een belangrijke rol bij de wedstrijden van het team. Sterker nog: zonder stewards geen wedstrijden. Als je onderdeel bent van het veiligheidsteam, ben je iedere wedstrijd aanwezig in De Adelaarshorst en maak je het voetbal van dichtbij mee. Je bouwt tegelijk aan hechte vriendschappen met andere stewards en werkt tegelijkertijd aan je professionele ontwikkeling, doordat je je ontwikkelt op het gebied van veiligheid.. Samen één. “Iedere wedstrijd voelt weer als thuiskomen”, zoals een van de stewards zou zeggen.

Een steward bij Go Ahead Eagles:

  • Is minstens zestien jaar oud
  • Beheerst de Nederlandse taal
  • Iemand die gastvrijheid hoog in het vaandeel heeft staan
  • Iemand die de club een warm hart toedraagt

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je affiniteit hebt met voetbal en je op wedstrijddagen van Go Ahead Eagles beschikbaar bent. Opgave is mogelijk via de website www.ga-eagles.nl/aanmelden