Sport

Sterke verbinding sponsor met club

Stay connected. Oftewel: blijf verbonden. Het zijn twee woorden die de bedrijfsfilosofie van BData ICT Solutions kort en krachtig samenvatten. Verbonden blijft de specialist op het gebied van netwerk en systeembeheer ook met Go Ahead Eagles, want BData verlengde de onderlinge businessovereenkomst met drie jaar.

Netwerk- en serverbeheer, hard- en software, monitoring service, clouddiensten, (online) back-up en netwerkinventarisatie. Het is in een notendop een overzicht van de diensten van BData ICT Solutions. “Maar waar wij bij het leveren van onze diensten vooral in uit willen blinken, is persoonlijk contact”, zegt Mario Riesebeek, directeur van de Deventer onderneming. “Daar draait bij ons alles om. Waar klanten bij andere bedrijven soms niet meer zijn dan een ticketnummer, service-level agreement of contract, daar zweren wij bij persoonlijk maatwerk. We zijn losser, flexibeler en minder standaard dan menig ander ICT-bedrijf. Persoonlijke aandacht vinden we bovendien ook belangrijk bij ons op de werkvloer. We hebben een vakkundig team van twaalf mensen waar we zuinig op zijn en die we koesteren.”

Geen tegenprestatie
Daarnaast is flexibiliteit een belangrijke kernwaarde van BData. Die flexibiliteit ervaart ook Go Ahead Eagles, waar Frank Rekveld namens BData wekelijks persoonlijk langkomt om de Eagles-medewerkers te helpen met diverse ondersteunende vraagstukken op het gebied van ICT. Een afspraak waarbij BData ‘om niet’ het rood-gele hart laat spreken en Go Ahead Eagles veel werk uit handen neemt. “Het gaat ons bij sponsoring niet om de tegenprestatie, het gaat ons om de club”, geeft Riesebeek aan. “De afspraak die we met Go Ahead Eagles hebben, is dat een medewerker van ons voor een x-aantal uren per week support levert op het gebied van telefonie, ICT-verbindingen en aanverwante zaken. Dat is begonnen in 2017 rond het Europees Kampioenschap voor vrouwen, waarbij een aantal EK-wedstrijden in De Adelaarshorst werd gespeeld. Als er veel werk ligt, dan blijft deze medewerker zonder problemen wat langer. Andersom geldt hetzelfde: als onze medewerker een dringend verzoek krijgt van een andere klant, dan kan hij zonder problemen direct naar die klant toe. Die wisselwerking verloopt perfect.”

Supporter
De eerste onderlinge businessovereenkomst werd door BData en Go Ahead Eagles in 2009 ondertekend. “In 2012 hebben we aan Go Ahead Eagles een telefooncentrale geleverd”, blikt Riesebeek terug op de beginjaren van de samenwerking. “Persoonlijk had ik aanvankelijk niks met voetbal, maar ging ik puur voor het doen van business naar thuiswedstrijden. Inmiddels ben ik echt een supporter van de club geworden: het aantal wedstrijden dat ik de afgelopen jaren heb gemist is op de vingers van één hand te tellen. De voorbije seizoenen hebben Go Ahead Eagles en BData zoveel vertrouwen in elkaar opgebouwd, dat we ook voor de komende drie jaar veelvuldig in De Adelaarshorst te vinden zullen zijn.”