Sport

Sponsorloop op verlichte landingsbaan

TEUGE – In samenwerking met Ontbijthotel De Slaapfabriek, AV ’34 & Algemeen Belang Teuge wordt Teuge runs 4 Life @the airport georganiseerd. Deze jaarlijks terugkerende sponsorloop wordt deze keer heel anders dan de voorgaande jaren. “Wij kunnen niet wachten!” aldus de organisatie.

“Dit jaar is anders dan anders! Wij gaan dit jaar hardlopen voor de stichting Beat Batten. Het evenement zal worden gehouden op zaterdag 8 januari 2022. En wij zijn ontzettend blij om te melden dat wij dit jaar wel een heel bijzondere locatie hebben voor onze sponsorloop, namelijk het vliegveld Teuge. Hardlopen over de verlichte landingsbaan voor het goede doel. Er zijn vier afstanden te lopen: 500 meter, 1, 5 en 10 kilometer.”

“We beginnen de run bij restaurant Take off Teuge. Zo kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie, direct aan de landingsbaan, voor het startsignaal. Via de verlichtte landingsbaan loopt de route richting Skydeck. Hier gaat u door de hangar langs de straaljagers, waarna u via de uitgang van Skydeck langs diverse hangars loopt. Zo loopt u weer richting de landingsbaan en via de Para’s door de hangar van Special Air Service komt u uit op de landingsbaan. Geniet volop van deze prachtige locatie, terwijl u stichting Beat Batten verder helpt.”

De ziekte van Batten (Batten Disease, type CLN3) is de benaming voor een groep erfelijke stofwisselingsziekten die vrijwel uitsluitend voorkomt bij kinderen. Als je kind Batten heeft, dan lijkt er tot ongeveer het vijfde jaar niets aan de hand. Daarna volgt een opeenstapeling van problemen: ernstig verlies van gezichtsvermogen, aanvallen van epilepsie, geheugenverlies en dementie, kinderen komen in een rolstoel terecht, verliezen de mogelijkheid te communiceren. Onvermijdelijk volgt het overlijden van het kind, meestal tussen het 15de en 25ste levensjaar. Hun levensverwachting is derhalve niet positief. In Nederland wordt 1 op de 50.000 kinderen getroffen door Batten. Wereldwijd is dat 1 op de 25.000 kinderen. Het is een genetische ziekte, wat betekent dat het erfelijk is. In één gezin kunnen dus meerdere kinderen drager van de ziekte zijn. Voor Batten is geen genezing mogelijk. “Er zijn (nog) geen behandelingen die de ziekte vertragen en doordat deze ziekte zo ongelooflijk zeldzaam is, is het moeilijk om de nodige onderzoeken te doen. En juist daarom is het zo belangrijk voor ons om voor dit goede doel geld in te zamelen.”

Om 18.15 uur start de 500 meter voor jeugd tot en met 14 jaar, om 18.30 uur de 1 kilometer voor de jeugd tot en met 14 jaar. Om 19.00 uur begint de 5 kilometer voor dames en heren, om 19.15 uur de 10 kilometer voor dames en heren.
Aanmelden kan via www.inschrijven.nl. Voor meer informatie: www.facebook.com/TEUGERUNS4LIFE/

Foto: Peter Cornelisz fotografie/www.petercornelisz.nl