Sport

Spektakel op het water

De Deventer Kano Vereniging (DKV) houdt op zaterdag 2 en zondag 3 juli weer haar internationale kanopolotoernooi, waar veel toppers worden verwacht.

Het toernooi wordt gespeeld op drie ‘velden’ in hoofd- en eerste klasse. Met tien teams in de hoofdklasse en acht in de eerste klasse zijn er mooie wedstrijden te zien. Deelnemers komen dit jaar uit Denemarken, België, Groot-Brittannië, Duitsland en Nederland.

Kanopolo is een spel dat gespeeld wordt met kleine, wendbare kano’s op een veld van 23 bij 35 meter. Het doel hangt 2 meter boven het water. De bal mag gespeeld worden met de hand en met de peddel. Elk team speelt met vijf spelers (maximaal drie wissels). Een wedstrijd duurt 2 x 10 minuten. De wedstrijden zijn snel, dynamisch en op het hoogste niveau zeker spectaculair. In de hoofdklasse doet DKV mee met haar al jaren aan de top staande team (acht keer Europees kampioen, dertien keer Nederlands kampioen). In de eerste klasse neemt DKV deel met twee teams, die de ambitie hebben om de naam van het hoofdklasseteam hoog te houden in de top van het kanopolo.

De wedstrijden worden gevaren in de Cebecohaven bij de Deventer Kano Vereniging op drie speelvelden op zaterdag 2 juli van 9.00 tot 19.00 uur en op zondag van 9.00 tot 16.00 uur. De finales op zondag 3 juli worden gespeeld vanaf 15.00 uur. Bezoekers zijn beide dagen welkom bij de wedstrijden op het terrein van DKV, einde Gashavenstraat (afslag na de sluis richting Zutphen).

Voor meer informatie over het toernooi: www.canoepolodeventer.nl. Zie ook de websites www.deventerkanovereniging.nl en www.kanopolo.nl