Sport

(School)voetbal gaat weer rollen

DEVENTER – Na twee coronajaren kan de Deventer Schoolvoetbalcommissie eindelijk weer schooljeugd verwelkomen en de 85ste editie houden van het Leo Halle Schoolvoetbaltoernooi. Op maandag 2 en dinsdag 3 mei strijden 79 teams om de hoogste eer. Honderden schoolkinderen beleven plezier en doen een gooi naar de prijzen, om nadien ook mee te mogen doen aan het districtskampioenschap of de landelijke finales.

Toernooivoorzitter Koen Kroeze is blij dat de bal eindelijk weer gaat rollen. “We zien weliswaar een kleine teruggang in het aantal teams, maar die is misschien mede verklaarbaar door de ramadan. Dat maakt wellicht dat de inspanningen voor sommige kinderen te groot worden geacht. Maar we zijn enorm blij met de 79 teams.” De eerste wedstrijden beginnen maandag 2 mei om 9.00 uur. In enkele categorieën zijn de poule- en finalewedstrijden op dinsdag 3 mei.

Voetbal in vijf categorieën

De spelers zijn verdeeld in vijf categorieën: jongens (twee leeftijdsgroepen), meisjes (twee leeftijdsgroepen) en de categorie gemengd. De oudste spelers komen als achttallen in actie: de jongste groepen en de gemengde categorie spelen als zestal. Die verdeling in acht- en zestallen heeft te maken met aansluiting bij de KNVB-categorieën. Door die indeling te volgen, houden winnaars van het Leo Halle Schoolvoetbaltoernooi ook de kans mee te doen aan het regiotoernooi (woensdag 18 mei bij vv Doetinchem), de districtsfinale (woensdag 1 juni bij Eerbeekse Boys) of zelfs de landelijke finale in Zeist (op woensdag 15 juni).

Zie ook de website www.deventerschoolvoetbal.nl en www.facebook.com/SchoolvoetbalDeventer