Sport

Scholen gaan weer voetballen

DEVENTER – De 85ste editie van het Leo Halle Schoolvoetbaltoernooi, dat voor 2020 op het programma stond, gaat er nu dan toch komen. Na twee coronajaren kan de jeugd van de basisscholen elkaar weer treffen op maandag 2 en dinsdag 3 mei. Alle basisscholen hebben de inschrijfformulieren inmiddels ontvangen. Die dienen vóór 19 februari te worden ingeleverd bij de secretaris.

De organiserende Deventer Schoolvoetbalcommissie heeft alweer een eerste toernooivergadering gehouden. “Een goednieuwsmeeting”, aldus woordvoerder Elzo Springer. “We staan te popelen om weer twee prachtdagen te verzorgen. En de eerste contacten met sponsors zijn weer goed. Hoofdsponsor Broekhuis Opel blijft het toernooi steunen en de voetbaldagen blijven de naam van Leo Halle houden. Het zijn voor kleinere sponsoren twee zware jaren geweest, maar we hebben goede hoop dat we er toch samen weer de schouders onder zetten.”

Kans op KNVB-finale
De teams worden weer ingeschreven als zes- en achttallen. Die kleinere teams zijn enige jaren geleden als standaard ingevoerd door de KNVB. Door die indeling te volgen, houden winnaars van het Leo Halle Schoolvoetbaltoernooi ook de kans mee te doen aan het regiotoernooi (woensdag 18 mei bij vv Doetinchem), de districtsfinale (woensdag 1 juni bij Eerbeekse Boys) of zelfs de landelijke finale in Zeist (op woensdag 15 juni). Voor meer informatie: www.facebook.com/SchoolvoetbalDeventer