Sport

Schaatspromotieweek met een gouden randje

DEVENTER – Afgelopen maandag opende IJsbaan De Scheg haar deuren voor het nieuwe schaatsseizoen. Het jubilerende complex trapte af met de schaatspromotieweek, waar Sven Kramer als kers op de taart een bezoek aan bracht. 

Het was gezellig druk op IJsbaan De Scheg. In een week tijd trotseerden maar liefst 2000 Deventer basisscholieren het ijs tijdens de schaatspromotieweek. De schaatspromotieweek is een initiatief van Sportbedrijf Deventer om het bewegen onder de jeugd te stimuleren en tevens kinderen in de gemeente Deventer de kans te bieden om kennis te maken met de schaatssport.

“We vinden het fantastisch om het seizoen op deze wijze te mogen openen”, vertelt Maaike Veldhuis van Schaatsschool De Scheg. “We leren kinderen op speelse wijze ‘ijsvrij’ worden. Ervaren of onervaren, iedereen kan deelnemen. Dankzij de introductie van speciale schaatsframes is het ook voor kinderen met een fysieke beperking mogelijk om mee te doen.”

Voor het eerst sloegen Sportbedrijf Deventer en de Sven Kramer Academy (SKA) dit jaar de handen in één. Op woensdag en donderdag verzorgde de SKA een gevarieerd programma op het ijs. Ook was het mogelijk om een zogenaamde 11stedentocht te schaatsen. Als kers op de taart bracht olympisch kampioen Sven Kramer een bezoek aan de ijsbaan. Samen met de kinderen opende hij het evenement en schaatste hij een rondje.

“Het was een schaatspromotieweek met een gouden randje”, aldus Maaike.