Sport

Schaatsnacht voor beginners en gevorderden

DEVENTER – “Ben jij benieuwd hoe ver je kunt schaatsen of wil je je voorbereiden op een grote schaatstocht zoals bijvoorbeeld de Weissensee, Plansee of Elfstedentocht? Doe dan op vrijdag 12 januari 2024 mee met de Schaatsnacht van Deventer. Je kunt je opgeven voor de afstanden 25, 50, 75 of 100 kilometer. Het programma van de Schaatsnacht van Deventer is zowel voor de ervaren schaatser als de minder geoefende rijder en is bovenal een leuke avond op de gezelligste ijsbaan van Nederland.”

Het begint om 18.30 uur met inloop en afhalen van een envelop met een polsbandje en eventueel een transponder. Om 20.00 uur is de gezamenlijke start voor de prestatietochten van 25, 50, 75 en 100 kilometer. Van 20.00 tot 22.15 uur  is er recreatief schaatsen. De Schaatsnacht eindigt om middernacht. “De gezamenlijke start is dus om 20.00 uur. Ben je niet in de gelegenheid om op dit tijdstip te starten? Later starten is ook mogelijk. Tijdens de dweilpauzes is er tijd voor energierijke tussendoortjes. Om 00.00 uur is de definitieve eindtijd. Er kan dan ook niet na die tijd gefinished worden. Wij adviseren alle deelnemers om een helm te dragen.”

Tickets zijn alleen online verkrijgbaar en aan te schaffen tot en met woensdag 10 januari 2024. Daarna is inschrijven niet meer mogelijk.

Transponder verplicht

Voor de 25, 50, 75 of 100 kilometer-prestatietocht is een transponder verplicht (Pro Chip). Wie geen transponder heeft, kan bij het aanschaffen van een ticket aangeven een transponder te willen huren. Deze transponder rekent men af tijdens de Schaatsnacht. Bij inleveren van de huurtransponder wordt €6,- ingehouden op de borg van €10,-.

Cursussen

Op woensdag 10 en zaterdag 13 januari 2024 start Schaatsschool De Scheg met een cursus in twee nieuwe disciplines: kunstrijden en curling.

Curling wint al jaren aan populariteit, maar hoe werkt het nou precies? Tijdens de introductiecursus leer je in vier lessen onder begeleiding van een instructeur de basistechnieken van het curling.

Tijdens de schaatscursus kunstrijden leren kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar in vijf lessen de basis van het kunstrijden. Entree tot de ijsbaan is op de lesdag inbegrepen. Het is dus toegestaan voor of na de les nog even vrij te schaatsen. Na afloop van de cursus ontvangen alle deelnemers een certificaat.