Sport

Rolskiën en cross-skaten bij Nordic sports Diepenveen

DIEPENVEEN – “Heb je in de afgelopen wintermaanden kunnen langlaufen? Ook zo van genoten? In Deventer en omgeving kun je je langlauftechniek en conditie verder uitbouwen, zodat je goed voorbereid het volgende winterseizoen in kunt. Ook als je niet langlauft en wel van buitensporten houdt, kun je op ongedwongen wijze kennismaken met Nordic sports en onze gezellige vereniging”, aldus een woordvoerder van DSC.

DSC Nordic sports geeft op zondag 13 maart een nieuwe proefles. “In die les kun  je kennismaken met zowel cross-skaten als het klassieke rolskiën. Cross-skaten en rolskiën  lijken beide op langlaufen, maar in plaats van glijden in de sneeuw, rol je op wieltjes op  verharde of onverharde wegen en fietspaden.  Bij beide technieken gebruik je het  hele lichaam en bouw je een goede conditie op. Doordat je stokken gebruikt, train je het hele lichaam zonder zware belasting voor de gewrichten. Het ‘glijden’ op de wielen is ook uitstekend voor je balansgevoel. Probeer een keer een proefles bij DSC Nordic sports om te ervaren of het wat is voor jou.”

Basiscursus
De proefles duurt zo’n anderhalf uur. “Je krijgt alle benodigde materialen uitgereikt en de trainer legt je de eerste technische beginselen van het cross-skaten en rolskiën uit, en dan kun je onder begeleiding zelf aan de slag. Een proefles kost slechts 10 euro. Mocht je na afloop van de proefles enthousiast zijn, dan kun je direct daarna één of beide basiscursussen volgen. Een basiscursus bestaat uit drie lessen. Tijdens de  cursusperiode mag je het materiaal meenemen, om in je eigen omgeving te oefenen. De eerste les basiscursus cross-skate start op 27 maart en de eerste les basiscursus klassiek rolski start op 15 mei. Je kunt je daarna in clubverband verder ontwikkelen. De club verzorgt techniektrainingen voor de leden en organiseert twee keer per maand toertochten in de wijde omgeving van Diepenveen. Zowel de trainingen als de toertochten houden rekening met niveauverschillen.”

De proeflessen vinden plaats op het terrein van DSC, Schuurmansweg 20A in Diepenveen, de basiscursus op het terrein van DSC en diverse locaties rondom Diepenveen en Deventer. Voor meer informatie en aanmelden: www.nordicsports-diepenveen.nl/cursussen-en-proeflessen/