Sport

René Hake wil doorbouwen aan stabiliteit en verlengt tot medio 2026

René Hake heeft zijn overeenkomst bij Go Ahead Eagles met één jaar verlengd. De hoofdtrainer – die nog een verbintenis had met een looptijd tot de zomer van 2025 – ligt daardoor tot medio 2026 vast in De Adelaarshorst.

“Ik heb heel sterk het gevoel dat mijn inbreng gewaardeerd en serieus genomen wordt bij Go Ahead Eagles”, vertelt Hake over zijn contractverlenging. “De prettige samenwerking met de clubleiding draagt daar in belangrijke mate aan bij. Vanaf het begin heb ik het vertrouwen van Jan Willem van Dop, Paul Bosvelt en Kees Vierhouten gevoeld. Ze geloven in mijn werk- en zienswijze en de manier waarop ik deze samen met de staf verder door wil ontwikkelen. We zijn er bij Go Ahead Eagles in geslaagd om spelers te bewegen om naar Deventer te komen én te blijven, zodat ze hun individuele kwaliteiten naar een nog hoger niveau kunnen tillen. Het feit dat deze spelers zijn gekomen en gebleven, is een compliment waard aan Jan Willem en Paul, maar ook aan Kees, die als clubeigenaar mee wil denken in de financiële doorgroeimogelijkheden.”

Stabiele Eredivisieclub

Hake gelooft in de groei- en ontwikkelingsmogelijkheden die er aan de Vetkampstraat zijn. “Het doel van Go Ahead Eagles is om een stabiele Eredivisieclub te worden. Alles wat we doen, staat in het teken daarvan. Dagelijks kijken we naar wat er nodig is om die stabiliteit uit te bouwen en te waarborgen, zonder daarbij de grootte van de club te overschatten. Binnen de mogelijkheden van de club proberen we stappen te maken. Bij iedereen in en rond Go Ahead Eagles bespeur ik de bereidheid om serieus mee te denken en innovatief te zijn.”

Hake voelt zich dan ook thuis bij Go Ahead Eagles, niet in de minste plaats door de manier waarop de club is verankerd in de Deventer samenleving. “De combinatie tussen stad, club en stadion is echt uniek. Van een uitstervend ras, zou je bijna kunnen zeggen. Het unieke van deze club is ook dat het geluid van de supporters tijdens thuiswedstrijden echt vanuit alle hoeken en gaten van het stadion klinkt en tot in de verre omgeving te horen is. Dat is een extra wapen, al is het aan het elftal op het veld om datgene over te brengen wat bij de mensen past. Het is een bepaald type spel dat voor een versterking van de wisselwerking tussen het team op het veld en de supporters zorgt.”

Warm nest

De steun die hij vanuit rood-gele kringen mocht ervaren na het zware auto-ongeluk van zijn broer, waren voor Hake een extra bevestiging dat hij bij Go Ahead Eagles in een warm nest terecht is gekomen. “Sinds de wedstrijd tegen PEC Zwolle heb ik direct en indirect ontzettend veel steunbetuigingen ontvangen. Niet alleen van stafleden, spelers en clubmedewerkers, maar ook van supporters. Het is moeilijk om iedereen hiervoor persoonlijk te bedanken, dus daarom wil ik via deze weg mijn dank uitspreken voor alle hartverwarmende en meelevende reacties. Het leven gaat door, ook voor mijn broer, maar ik waardeer dit medeleven enorm.”

Technisch manager Paul Bosvelt: “Voor de continuïteit van de club is het goed dat we het contract van René met een jaar hebben kunnen verlengen. Het is ons gezamenlijke doel om te groeien en daar hoort een ‘groeimindset’ bij die ook René sterk heeft. Uiteraard zijn daarnaast zijn ervaring en hoe hij het team laat voetballen belangrijk.”

Fotografie: Rocketboys