Sport

Ren mee van Deventer naar Bathmen

De Brink tot Brinkloop is een van de gewaardeerde hardloopevenementen in de regio, en beleeft zijn 15de editie op zondag 7 januari 2024. De organisatoren verwachten dit jaar een recordaantal deelnemers en een geweldige sfeer in zowel Deventer als Bathmen.

De Brink tot Brinkloop is een sportevenement dat hardlopers van alle niveaus samenbrengt voor een gezonde en verkwikkende start van het nieuwe jaar. Deelnemers starten in het oude centrum van Deventer en lopen vervolgens door het buitengebied naar het pittoreske Bathmen.

De afstand van de populaire Print4Textiel/Schipbeek Makelaars is precies 10 kilometer (gecertificeerd), waardoor ook ieder jaar snelle lopers proberen hun persoonlijk record te verbeteren. Maar gezelligheid en laagdrempeligheid staat voorop en deelnemers kunnen ook samen met collega’s meedoen aan de Boode Bedrijvenloop. Voor de allerkleinsten is in de dorpskern van Bathmen weer de RegioBank KidsRun van 1 kilometer.

De start is weer vanaf de Brink in Deventer en bij de finish op de Brink in Bathmen worden de lopers begroet met een warm onthaal door speaker Henk Borgmeijer. Inschrijving voor de Brink tot Brinkloop is geopend op de website www.brinktotbrinkloop.nl.