Sport

‘Perfect score’ voor Go Ahead Eagles Voetbalacademie

De ‘perfect score’. Het is een term binnen de voetballerij die aangeeft dat een team álle wedstrijden in de competitie heeft gewonnen en daardoor met het maximaal aantal te behalen punten op de ranglijst staat. De definitie van een ‘perfect score’ binnen de Go Ahead Eagles Voetbalacademie is als álle zes jeugdteams er in slagen om in een voetbalweekend te winnen. Iets wat op een snikhete voetbalzaterdag gebeurde: 18 punten uit zes duels!

O21

Onder-21 speelde tegen een oude bekende. SC Cambuur O21 was vorig jaar in Divisie 2 ook al een aantal keer de tegenstander. De ploeg van Martijn Jongbloed speelde zaterdag – in Divisie 1A – lang met een overtal na een rode kaart aan Friese zijde. Desondanks leek de wedstrijd op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen, totdat Vincent Derksen diep in blessuretijd de winnende maakte: 1-0.

O16

Ook Onder-16 won op het hoogste niveau van Nederland met minimaal verschil. Willem II O16 en de equipe van Jip Ellenbroek stonden beide na de openingswedstrijd van vorig weekend nog op nul punten en in Tilburg leken de punten verdeeld te gaan worden. Maar Jayden Jankie – de topscorer van vorig seizoen – zorgde er vijf minuten voor tijd met zijn eerste doelpunt van voetbaljaargang 2023/2024 voor dat O16 met de volle buit huiswaarts kon keren.

O18

Voor Onder-18 was het een relatief makkelijke middag op bezoek bij Almere City FC O18. De mannen van Jeroen Spies wonnen met maar liefst 0-5. Hierdoor is O18 de enige ploeg zonder puntenverlies in Divisie 3A. De doelpunten waren van Cem Eroglu (strafschop), Abdullatif Huseyin Canel, Tim Reimert en Ofosu Boakye (twee keer).

O14

Ook Onder-14 had weinig moeite om als winnaar van het veld te stappen en bereikte zelfs dubbele cijfers tegen IJsselmeervogels O14: 1-10. De thuisclub kwam in vissersdorp Spakenburg-Bunschoten na de snelle 0-1 van Hugo Koop nog op gelijke hoogte, maar daarna stond er geen rem meer op het team van Patrick Kieftenbelt. Dani Hendriks stal de show met maar liefst vier goals. Ook Simon Jaspers Faijer, Liam Knijff, Sven Berkhoff en Ekene Ani Oscar deden met een doelpunt een duit in het zakje. Met zes punten uit twee wedstrijden is ook O14 uitstekend begonnen aan het nieuwe voetbalseizoen.

O15

Onder-15 gaf het goede voorbeeld aan het eerste elftal door de IJsselderby te winnen: 4-2. Na de openingstreffer van Dylan Boer maakte PEC Zwolle O15 nog wel de gelijkmaker, maar na de 2-1 van Jayden Wilsterman kwam de ploeg van Peter Vogel niet meer in de problemen. In de tweede helft was Joshua Wirht nog twee keer trefzeker.

O13

Onder-13 was in eigen huis Quick ’20 O13 de baas. Met maar liefst 6-0 werden de Oldenzalers terug naar Twente gestuurd. Onur Sen, Mike Nagelhout (twee keer), Magnus Steinsson, Ryan Kamara en Bastiaan Osinga drukten hun stempel op de wedstrijd door trefzeker te zijn.