Sport

Paul Simonis nieuwe hoofdtrainer Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles heeft Paul Simonis aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De 39-jarige oefenmeester heeft in De Adelaarshorst een tweejarig contract ondertekend.

Simonis keert daarmee terug in De Adelaarshorst, waar hij tussen 2020 en 2022 al werkzaam was als assistent-trainer bij Go Ahead Eagles. “Ik heb destijds twee prachtige jaren gehad bij de club. In die periode heb ik met enorm veel fijne mensen mogen samenwerken. De lijntjes waren kort en na mijn vertrek heb ik altijd contact gehouden met verschillende personen binnen de organisatie”, vertelt Simonis. Het wordt zijn eerste klus als hoofdtrainer. Simonis: “Dat wil ik graag doen bij een club waar ik zelf veel vertrouwen in heb en waar de club dat ook richting jou uitspreekt. Dat is hier het geval.”

Van zijn periode als assistent-trainer onder Kees van Wonderen kent Simonis nog de nodige spelers en stafleden uit de huidige selectie. “Mats Deijl, Gerrit Nauber, Joris Kramer zijn spelers die er toen bijvoorbeeld ook al waren. Dat geldt voor meer jongens”, aldus Simonis. Hij vervolgt: “Frank Berghuis, Tristan Berghuis en Frank Nab waren destijds ook al onderdeel van de staf en zijn dat nog steeds. Dat geeft alleen maar een goed gevoel. Ik weet waar ik terechtkom. Het plaatje klopt gewoon.”

Technisch manager Paul Bosvelt: “Met Paul Simonis hebben we een enorm ambitieuze trainer aan Go Ahead Eagles weten te binden. Paul is bovendien iemand die de club ook nog eens goed kent. We waren op zoek naar een trainer die verder wilt borduren op de basis die er nu staat. Paul kan daar met zijn persoonlijkheid en kwaliteiten weer wat extra’s aan toevoegen.”

Simonis is de opvolger van René Hake, die op korte termijn definitief de overstap maakt naar Manchester United.