Sport

Opnieuw succesvolle speeldag Go Ahead Eagles Voetbalacademie

In navolging van vorig weekend was 16 september wederom een succesvolle zaterdag voor de Go Ahead Eagles Voetbalacademie. Vier van de zes jeugdteams wisten hun wedstrijd winnend af te sluiten. Alleen het jongste elftal, Onder-13, verloor zijn wedstrijd.

Onder-14 won ook zijn derde competitiewedstrijd. In Bussum was de ploeg van Patrick Kieftenbelt een maatje te groot voor BFC O14: 0-4. Ekene Ani Oscar opende de score in de eerste helft. Marlon Brunken en Esad Deniz (twee keer) breidden de voorsprong in het tweede bedrijf uit. O14 staat bovenaan in Divisie 3B met negen punten uit drie wedstrijden. Van nummer twee IJsselmeervogels O14 werd vorige week al met 1-10 gewonnen.

O13

Onder-13 ging onderuit bij FC Emmen O13 en kon zo de forse overwinning van afgelopen zaterdag geen goed vervolg geven. Na een 1-0 achterstand trok Ryan Kamara de stand gelijk (1-1), maar even later keek de ploeg van Bram Meuwissen opnieuw tegen een achterstand aan. In de laatste minuut van de wedstrijd werd het ook nog 3-1. Onder-15 won in extremis van streekgenoot FC Twente/Heracles O15. Hamza Ait Blal was het goudhaantje aan rood-gele zijde door de bal in de blessuretijd in de netten te schieten: 1-0. Ook Onder-15 heeft daardoor nog de volle buit: negen punten uit drie wedstrijden.

O16

In Divisie 1A bleek Onder-16 op sportpark Zuiderlaan in Twello te sterk voor Vitesse O16: 4-2. Alle zes de doelpunten vielen al in de eerste helft. Emre Altuntas zorgde met twee doelpunten al snel voor een comfortabele voorsprong, maar de Arnhemmers kwamen met hetzelfde tempo weer op gelijke hoogte. Toch gingen de mannen van Jip Ellenbroek met de eindstand de rust in, doordat goalgetter Jayden Jankie zichzelf ook twee keer op het scoreformulier had gezet.

O21

Ook Onder-21 won zijn wedstrijd op het hoogste niveau in Nederland. Vijf minuten voor tijd was het Robbin Weijenberg die zich tegen ADO Den Haag O21 tot matchwinner kroonde: 1-0. Het is de tweede zege op rij voor Martijn Jongbloed en zijn elftal, die het volgende week opnemen tegen Feyenoord O21.

O18

Onder-18 haalde een punt op in Rotterdam. Op Woudestein deelde het team van Jeroen Spies de punten met Excelsior O18: 2-2. Cem Eroglu schoot zijn ploeg op voorsprong, maar twee Rotterdamse penalty’s leken Onder-18 de das om te doen. Het was echter Ofusu Boakye die met zijn vierde doelpunt van het seizoen ervoor zorgde dat O18 met een resultaat terug naar Deventer keerde.

Fotografie: Rick Janssen