Sport

Ook Eagles Onder-21 promoveert naar Divisie 2

In navolging van Go Ahead Eagles O15 – dat zich vorige week verzekerde van promotie naar Divisie 2 – heeft ook Go Ahead Eagles O21 zaterdag promotie naar diezelfde divisie afgedwongen. Het team van Jouad Boufarra won met 0-2 van AFC O21 en stelde daarmee een eindklassering als nummer één of twee van Divisie 3A veilig. Op sportpark Zuiderlaan in Twello speelde Go Ahead Eagles O15 doelpuntloos gelijk, terwijl Go Ahead Eagles O14 een 3-1 zege boekte op SC Cambuur O14.

De voetbalzaterdag begon voor de Go Ahead Eagles Voetbalacademie met de wedstrijd van Go Ahead Eagles O14 tegen SC Cambuur O14. Het team van Mustafa Aygun kwam in de eerste helft op een comfortabele 2-0 voorsprong door twee doelpunten van Jayden Jankie. Na rust werd de marge vergroot naar drie goals toen ook Mees Siemerink doeltreffend was tegen de Leeuwarders: 3-0. De eretreffer van de Friezen werd gescoord vanaf de penaltystip, waardoor Go Ahead Eagles O14 met een 3-1 overwinning van het veld stapte. Door de zege verstevigde Onder-14 de derde plaats op de ranglijst. Met nog één wedstrijd te spelen zal het behalen van de tweede plaats echter een zeer lastige opdracht worden, aangezien Almere City FC O14 – de huidige nummer twee – drie punten meer heeft én een beter doelsaldo (+22 tegenover +9).

Onder-15
Go Ahead Eagles Onder-15 stelde vorige week promotie naar Divisie 2 veilig door een zege op Willem II O15. Zaterdag kon het kampioenschap in de wacht gesleept worden als er ook gewonnen zou worden van titelconcurrent Spartaan ’20 O15. Zo ver kwam het echter niet voor het team van Jip Ellenbroek: het bleef tegen de Rotterdammers 0-0 op sportpark Zuiderlaan in Twello. Ondanks het gelijkspel blijft Go Ahead Eagles O15 in ‘pole position’ voor het kampioenschap; de voorsprong van Onder-15 (dat nog één duel moet spelen) ten opzichte van Spartaan ’20 O15 (dat nog twee wedstrijden voor de boeg heeft) bedraagt vier punten.

Onder-21
De champagne kon wel ontkurkt worden door Go Ahead Eagles Onder-21, dat promotie veilig stelde door een 0-2 overwinning bij AFC O21. Het bleef aanvankelijk lang 0-0 in Amsterdam, maar daar kwam in de 43e minuut verandering in. Stan ter Haar zette met een kopbal de openingstreffer op het scorebord: 0-1. Vroeg in de tweede helft viel bijna de Amsterdamse gelijkmaker na slordig balverlies bij Go Ahead Eagles O21, maar een uitstekende redding van Eagles-doelman Nando Verdoni voorkwam een tegendoelpunt. In de 83e minuut was het Robbin Weijenberg die na een afgeslagen hoekschop de bevrijdende tweede treffer maakte en de 0-2 eindstand op het scorebord zette. Promotie naar Divisie 2 is daarmee een feit, in de wetenschap dat Go Ahead Eagles O21 over twee weken aan een punt genoeg heeft om zichzelf ook kampioen van Divisie 3A te mogen noemen.