Sport

Oefenzege Go Ahead Eagles op Belgische bodem

Go Ahead Eagles heeft zaterdagmiddag ook de tweede (besloten) oefenwedstrijd tijdens de winterse voorbereiding winnend afgesloten. Nadat vorig weekend FC Den Bosch nog met 4-0 werd verslagen, stapten de manschappen van René Hake zaterdag met een 1-2 zege op Royal Antwerp FC van het veld.

In een temperatuur die rond het vriespunt lag, speelden Go Ahead Eagles en Royal Antwerp FC in België een wedstrijd van vier keer dertig minuten. Nadat schoten van achtereenvolgens Arbnor Muja (over), Isac Lidberg (over), Bobby Adekanye (geblokt) en Viktor Fischer (vrije trap over) nog geen doelpunt hadden opgeleverd, was het Go Ahead Eagles dat in de Belgische havenstad op voorsprong kwam in het tweede kwart van het duel. Bas Kuipers werd onreglementair ten val gebracht in het strafschopgebied, waarna Willum Willumsson de toegekende strafschop binnenschoot: 0-1 in de 39e minuut. Het bleek na zestig minuten voetballen tevens de ‘ruststand’ te zijn halverwege de wedstrijd, aangezien doelpogingen van Sylla Sow en Adekanye niet tot een treffer leidden.

Steekbal
Drie minuten nadat Antwerp-doelman Ortwin De Wolf een schot van Gerrit Nauber klemvast had gepakt, was Sow alsnog de Eagles-speler die in de 72e minuut de voorsprong voor Go Ahead Eagles verdubbelde. De aanvaller werd door Enric Llansana met een steekbal door het midden vrijgezet voor de keeper van de tegenstander en faalde niet in de afwerking: 0-2. Het was een voorsprong die Go Ahead Eagles meenam naar het laatste halfuur van de wedstrijd, aangezien Eagles-doelman Erwin Mulder een schot van Ritchie De Laet eenvoudig wist te pakken en een poging van afstand over de lat wist te tillen. Mulder had daarentegen geen weerwoord op de strafschop die de nummer 3 van de Belgische Jupiler Pro League in de 96e minuut mocht nemen. Michael Frey benutte het buitenkansje vanaf elf meter, waarmee de eindstand in Antwerpen op 1-2 werd bepaald.

Wedstrijdkarakteristieken

Royal Antwerp FC-Go Ahead Eagles 1-2 (0-2).

39′ Willum Willumsson 0-1 (strafschop).

72′ Sylla Sow 0-2.

96′ Michael Frey 1-2 (strafschop).

Bijzonderheid: Wedstrijd had een speelduur van 4×30 minuten.

Royal Antwerp FC: Jean Butez (61′ Ortwin De Wolf); Kobe Corbanie (61′ Ritchie De Laet), Zeno Van Den Bosch (91′ Dragan Lausberg), Noa Weyns, Laurit Krasniqi (61′ Jelle Bataille); Pieter Gerkens (61′ Arthur Vermeeren), Viktor Fischer (61′ Jurgen Ekkelenkamp), Yusuf Alhassan (61′ Igor da Silva); Anthony Valencia (61′ Calvin Stengs), Bruny Nsimba (31′ Gerard Vandeplas/61′ Michael Frey), Arbnor Muja (61′ Christopher Scott/72′ Bruny Nsimba).

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange (61′ Erwin Mulder); Federico Mattiello (45′ Pim Saathof/61′ Mats Deijl), Jamal Amofa (45′ Jay Idzes/81′ Justin Bakker), José Fontán (61′ Gerrit Nauber), Bas Kuipers (61′ Aventis Aventisian); Bobby Adekanye (61′ Jahnoah Markelo/91′ Pim Saathof), Tesfaldet Tekie (61′ Enric Llansana), Philippe Rommens (31′ Evert Linthorst/81′ Xander Blomme), Rashaan Fernandes (61′ Oliver Edvardsen); Willum Willumsson (61′ Finn Stokkers), Isac Lidberg (45′ Sylla Sow/81′ Martijn Berden).