Sport

Nipte nederlaag in de Euroborg

Go Ahead Eagles heeft zondagmiddag met 2-1 verloren van FC Groningen. In de Euroborg wist Jørgen Strand Larsen twee keer te scoren, terwijl Giannis Botos aan de andere kant het net wist te vinden.

Al vroeg in de wedstrijd keek Go Ahead Eagles tegen een achterstand aan. FC Groningen brak door aan de linkerkant, waarna spits Jørgen Strand Larsen de voorzet tot doelpunt promoveerde: 1-0 in de 4e minuut. Het eerste doelgevaar van Go Ahead Eagles kwam voort uit een hoekschop van Philippe Rommens. De bal kwam voor de voeten van Boyd Lucassen, maar de middenvelder kon te weinig kracht meegeven aan zijn schotpoging. Nadat Andries Noppert in de 10e minuut een Groningse aanval onschadelijk had gemaakt door zijn hele hebben en houwen in de strijd te gooien, liet Go Ahead Eagles halverwege de eerste helft een nieuwe doelpoging noteren. Bas Kuipers vond Isac Lidberg, maar de Zweed zag zijn kopbal voor het doel van de Groningers langs gaan.

Gekraakt
Het eerstvolgende gevaar van Groningse zijde werd na ruim een half uur gesticht door Michael de Leeuw. De volley van de aanvaller vloog echter voor het doel van Go Ahead Eagles langs. Twee corners van Go Ahead Eagles waren de laatste wapenfeiten van de eerste helft. De eerste afgeslagen hoekschop werd door Ragnar Oratmangoen op de pantoffel genomen, maar het schot werd ‘gekraakt’ door een Groningen-verdediger. De tweede corner werd door Iñigo Córdoba over het doel van Groningen-doelman Peter Leeuwenburgh gekopt.

Op de lat
De tweede helft was amper vijf minuten oud toen Go Ahead Eagles goed wegkwam bij een corner van FC Groningen. De kopbal van Bart van Hintum spatte uiteen op de lat. Scoren met een kopbal deed Giannis Botos in de 60e minuut wél. Na een voorzet van Ragnar Oratmangoen plaatste de Griek de bal met zijn hoofd in het doel. Lang stond de 1-1 tussenstand echter niet op het scorebord. Nadat Laros Duarte een vrije trap van grote afstand op de paal had geschoten, kwam FC Groningen in de 69e minuut opnieuw op voorsprong. Opnieuw was het Strand Larsen, die met zijn tweede doelpunt van de middag de 2-1 liet noteren. Gevaarlijk werd Go Ahead Eagles, behoudens mogelijkheden voor Marc Cardona en Martijn Berden, niet meer. 2-1 was dan ook de eindstand.

FC Groningen-Go Ahead Eagles 2-1 (1-0).

4′ Jørgen Strand Larsen 1-0.

60′ Giannis Botos 1-1.

69′ Jørgen Strand Larsen 2-1.

Scheidsrechter: Alex Bos.

Gele kaart: Bas Kuipers (Go Ahead Eagles), Jørgen Strand Larsen (FC Groningen).

FC Groningen: Peter Leeuwenburgh; Damil Dankerlui, Mike te Wierik, Neraysho Kasanwirjo, Bart van Hintum; Tomas Suslov (77′ Cyril Ngonge), Laros Duarte, Bjorn Meijer (90′ Marin Sverko); Michael de Leeuw (86′ Daniël van Kaam), Jørgen Strand Larsen (90′ Romano Postema), Paulos Abraham (77′ Mo El Hankouri).

Go Ahead Eagles: Andries Noppert; Mats Deijl, Jay Idzes, Joris Kramer, Bas Kuipers; Boyd Lucassen (46′ Giannis Botos), Luuk Brouwers, Philippe Rommens (85′ Jacob Mulenga); Iñigo Córdoba (67′ Martijn Berden), Isac Lidberg (67′ Marc Cardona), Ragnar Oratmangoen (85′ Frank Ross).