Sport

Nieuwe hoofdtrainer SV Colmschate ’33

DEVENTER – Met ingang van volgend seizoen is Rowdy van der Hoop de nieuwe hoofdtrainer van SV Colmschate ’33. Dat zijn beide partijen overeengekomen. Op dit moment heeft Van der Hoop de O19-selectie (3e divisie) van Excelsior ’31 uit Rijssen onder zijn hoede. Hij wordt de opvolger van Rob Haveman, die na dit seizoen vertrekt.  

De 27-jarige oefenmeester is zeker geen onbekende voor de club uit Deventer-Oost. Na diverse jeugdteams bij SV Colmschate ’33 te hebben getraind, maakte hij de overstap naar de regionale jeugdafdelingen van CSV Apeldoorn en Excelsior ’31. Nu keert hij dus weer terug bij zijn oude club.  “Ik heb er ontzettend veel zin in en ik kan niet wachten om te beginnen”, aldus de gretige Van der Hoop. “Ik ken het merendeel van de selectie, dus ik weet enigszins wat me te wachten staat. Een groot aantal jongens die ik in de jeugd heb getraind, voetbalt momenteel in de selectie en met een aantal anderen heb ik reeds samengewerkt.”

Met een talentvolle, maar behoorlijk verjongde selectie is SV Colmschate ’33 momenteel bezig aan een moeizaam seizoen in de 3e klasse B. Het is dus nog even afwachten in welke klasse Van der Hoop zijn debuut als hoofdtrainer gaat maken. “Natuurlijk hoop ik dat SV Colmschate ’33 zich in de 3e klasse handhaaft, maar als dat niet lukt, zullen we er met zijn allen de schouders onder moeten zetten om snel weer in die 3e klasse terug te keren. SV Colmschate ’33 heeft een talentvolle ploeg die gewoonweg in de 3e klasse thuis hoort. Weliswaar jong, maar ik draag graag mijn steentje bij om hier iets moois op te bouwen.”

Edward Patty, technisch manager van de vereniging, is zeer content met de komst van de nieuwe hoofdtrainer. “Rowdy is een jonge, ambitieuze trainer die aan het begin van een mooie, sportieve carrière staat.”