Sport

Nieuw rugbyveld in Deventer ingewijd met zege

Afgelopen zondag werd het nieuwe, tweede veld bij DRC The Pickwick Players ingewijd met een wedstrijd door de Pickwick Ladies 1 tegen de dames 2 van CL Blue Panter Dogs. Het Pickwick-team won met 50-5. “Een nieuw veld, met kersverse palen én een overwinning. Daar gaat je rugbyhart sneller van kloppen”, aldus een van de trotse trainer/coaches van het damesteam, Yoeri van Leeuwen.

De dag voor ingebruikname werden de rugbypalen geplaatst op het veld dat eerder gebruikt werd door vv IJsselstreek. Gebruikelijk is hiervoor lantaarnpalen te gebruiken. “Een emotioneel moment”, noemt voorzitter Kees Pricker het nu de palen overeind staan. “De totstandkoming van een tweede veld is een droom van jaren waar eerdere besturen en veel leden van de vereniging hard aan werkten. Over twee weken wordt de verlichting geplaatst, waarmee het veld een volwaardig wedstrijdveld wordt. Met 280 leden – en dat aantal groeit met de dag – wordt ons hoofdveld zeer intensief gebruikt. Dat komt de toch al slechte kwaliteit van de ingeklonken grasmat niet ten goede. Gelukkig konden we de afgelopen periode het binnenveld van de wielerbaan huren voor trainingen. Ideaal is dit niet omdat het gevaarlijk is voor de wielrenners.”

De overwinning in de eerste competitiewedstrijd is een direct gevolg van een nieuwe manier van trainen. Van Leeuwen legt uit: “Vorig seizoen introduceerden we de Hammertime. Deze training is vooral gericht op speed en agility, snelheid en behendigheid dus. Na afloop van inspanningen doen we yoga-oefeningen ter preventie van blessures. Dat werkt heel goed. Extra aandacht voor conditie, kracht en expressiviteit werpt zijn vruchten af, zo bleek vandaag. Het team – met een drietal debutanten – had de juiste focus, iedereen was wakker en ‘in the mood’. Deze start van het seizoen is al met al een cadeautje.”

De wedstrijd vond plaats zonder publiek vanwege de coronavoorschriften. De Pickwick-dames en mede-trainer/coaches Ries Langeslag en Rik Timmermans waren zichtbaar verheugd over de primeur op het nieuwe, onkruidloze veld: “Het lijkt wel of het veert!”