Sport

Na Ajax volgt bekerkraker tegen PSV

Presentatie Xander Blomme bij Go Ahead Eagles, Seizoen 2021-2022

Go Ahead Eagles boekte zondag een legendarische zege, door met 2-1 van Ajax te winnen. Menig supporter zal nog niet zijn bekomen van het spektakel dat zondag plaatsvond in De Adelaarshorst. Drie dagen later volgt wederom in Deventer echter alweer de tweede kraker. De formatie van trainer/coach Kees van Wonderen speelt ditmaal tegen PSV in de halve finale van de KNVB Beker.

Zondag lieten de Eagles zien iedere club te kunnen verrassen, zeker met een volle Adelaarshorst achter zich. Go Ahead Eagles speelde als een echt team met een gezonde dosis agressie. Spelers en supporters lieten in een mooie wisselwerking veel energie en enthousiasme zien, waar Ajax uiteindelijk geen antwoord op had. Van Wonderen zal hopen dat zijn team in het duel met de nummer twee van de Eredivisie minstens zoveel energie op de mat kan leggen als dat het tegen Ajax deed. Iedere wedstrijd hetzelfde niveau kunnen halen, is echter precies datgene dat in de regel het verschil maakt tussen de hoger en lager geklasseerde clubs. Dat zal de goksite BetCity, die momenteel op zowel tv als online op SportyTrader de BetCity bonus van €50 voor nieuwe spelers van 24 jaar of ouder onder de aandacht brengt, waarschijnlijk ook gedacht hebben toen het de winkansen op haar website publiceerde. Go Ahead Eagles wordt ondanks de puike prestatie van zondag door bookmaker BetCity maar weinig kans gegeven op een overwinning tegen PSV.

PSV
PSV-coach Roger Schmidt sprak namelijk uit dat zijn ploeg het bekertoernooi erg serieus neemt. Door het actieve wisselbeleid van Schmidt, waar de Duitser regelmatig om bekritiseerd wordt, lijkt het ook zeker dat zijn spelers klaar zijn om een zware inspanning te kunnen leveren in De Adelaarshorst. Zondag bewees PSV in Rotterdam in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam echter niet in topvorm te verkeren. De club uit de lichtstad kwam op een 1-0 achterstand en wist de wedstrijd pas om te draaien na een rode kaart van Sparta (1-2). Desalniettemin is PSV zes wedstrijden ongeslagen. Het meespelen van Oranje-international Cody Gakpo is nog onzeker bij de Eindhovenaren.

Geen tegendoelpunten in KNVB Beker
Van Wonderen zal zich willen vasthouden aan de statistieken van zijn ploeg in de KNVB beker van dit seizoen. Zijn ploeg schakelde achtereenvolgens Almere City (0-2), Roda JC (2-0), Heerenveen (0-1) en NEC (0-2) uit. Geen tegendoelpunten in vier bekerduels dus, iets dat zijn ploeg in de competitie iets minder goed lukt (41 tegentreffers in 24 duels).

In onderlinge duels tegen PSV presteert Go Ahead Eagles overigens historisch gezien niet zo goed. In de laatste 40 jaar wonnen de Eagles maar één keer van PSV. Tegelijkertijd had Go Ahead voor zondag ook al 44 jaar niet meer van Ajax geworden. Tijd dus voor de selectie van Van Wonderen om een einde te maken aan die negatieve reeks en voor de tweede keer deze week De Adelaarhorst in vuur en vlam te zetten en door te bekeren naar de finale van het KNVB bekertoernooi. Er wordt dinsdagavond om 20:00 uur afgetrapt aan de Vetkampstraat.