Sport

‘Mooi om doelpuntje mee te pikken’

Tevreden keek Mats Deijl zaterdagavond terug op een heerlijke, maar bovenal heel belangrijke 3-0 overwinning op SC Cambuur. Go Ahead Eagles speelde een prima wedstrijd en gaf de Friezen geen moment het idee dat er iets te halen viel in een uitverkochte Adelaarshorst. Uiteindelijk was het de verdediger zelf die tien minuten voor tijd de wedstrijd in het slot gooide door voor het derde doelpunt te tekenen.

Er was na afloop een lach te vinden op het gezicht van Mats Deijl, die vanzelfsprekend zeer blij was met de overwinning. “Na Sparta-uit hadden we deze overwinning echt nodig. We hadden SC Cambuur zorgvuldig geanalyseerd en wisten wat ons te wachten stond. Het plan pakte uiteindelijk goed uit en dat zorgde voor een heerlijke overwinning!” Joris Kramer en Luuk Brouwers zorgden ervoor dat de ploeg van Kees van Wonderen met een 2-0 voorsprong aan de thee ging. Het zorgde voor tevreden gezichten in de kleedkamer. “Die voorsprong was echt lekker”, aldus Deijl. “We wisten dat de wedstrijd nog niet was gespeeld en zeiden tegen elkaar dat we scherp moesten blijven. Die scherpte hebben we in de tweede helft vastgehouden en uiteindelijk mocht ik nog de derde goal voor mijn rekening nemen.” De verdediger bleef bij de 3-0 koelbloedig voor het doel en besliste daarmee definitief het duel. “De vorige keer dat ik scoorde – tegen Heracles Almelo – bleef ik ook rustig en nu gebeurde dat weer. Mooi dat ik zo voor de goal kon komen en een doelpuntje mee mocht pikken.”

De ontlading was groot bij de 3-0, want die zorgde voor de definitieve beslissing en het feit dat de drie punten in Deventer bleven. “Deze wedstrijd was voor ons heel belangrijk. We hebben nu dertig punten met nog zeven wedstrijden te gaan. Deze lijn moeten we doortrekken om het seizoen op een mooie manier te beëindigen.” De volgende wedstrijd voor Go Ahead Eagles is de derby tegen PEC Zwolle. “Die wedstrijd leeft natuurlijk enorm bij de supporters én bij de spelersgroep. We hebben er zin en we leven met veel vertrouwen toe naar dat duel. We gaan daar met z’n allen strijden voor de drie punten!”