Sport

Meteen een zware kluif nbij hervatting competitie

DEVENTER – Bij de hervatting van de competitie mag Go Ahead Eagles meteen vol aan de bak. Met AZ komt vrijdagavond de nummer vijf van de Eredivisie op bezoek in de Adelaarshorst. De Alkmaarders zijn als enige Nederlandse club nog op drie fronten actief. In de kwartfinale van de KNVB-beker ontvangt de equipe van trainer John van den Brom op 25 januari in het eigen AFAS stadion SC Heerenveen. Voor de Europa League wacht de Noord-Hollanders een dubbele confrontatie met het Franse Olympique Lyon.

In de aanloop naar het treffen in Deventer verbleven Van den Brom en zijn manschappen zeven dagen in het Spaanse Benahavís. Zaterdag eindigde een oefenduel met het Duitse FC Augsburg in een 1-1 gelijkspel. Voormalig Eagle Jop van der Linden trainde weer volop mee met de AZ-selectie. De centrale verdediger miste de volledige eerste seizoenshelft als gevolg van een lange revalidatie na twee ingrijpende heupoperaties.

 

Go Ahead Eagles bewaart aan de eerste ontmoeting met AZ uitstekende herinneringen. Na een 2-0 achterstand knokte de huidige hekkensluiter van de Eredivisie zich op bewonderenswaardige wijze terug in de wedstrijd en nam door doelpunten van Sander Duits en Sam Hendriks een punt mee naar huis.