Sport

‘Met snelheid voor dreiging vanaf vleugels zorgen’

Foto: Erik Pasman

Go Ahead Eagles heeft zich voor komend seizoen versterkt met Ogechika ‘Ogi’ Heil. De Duitse vleugelaanvaller wordt voor één seizoen gehuurd van Hamburger SV.

Duitsland-Nederland. Het had op woensdag 7 juli zomaar de halve finale van het EK kunnen zijn, ware het niet dat beide landen in de achtste finale het toernooi moesten verlaten. Het zou voor Ogechika Heil ongetwijfeld een wedstrijd met een extra lading zijn geweest. Nederland is namelijk zijn nieuwe ‘voetbalthuisland’, maar Ogi Heil werd geboren in het Duitse Kassel, waar hij ook opgroeide.

Al op jonge leeftijd leerde hij op eigen benen te staan, toen hij als 15-jarige werd opgenomen in het jeugdinternaat van Hamburger SV. Eerder dit jaar – op 3 januari – maakte hij zijn profdebuut voor de Noord-Duitse club uit de 2.Bundesliga door in de laatste minuut als invaller het veld te betreden tegen Jahn Regensburg. Uiteindelijk zou Heil afgelopen seizoen tot zes invalbeurten komen.

In zijn streven naar meer speelminuten is Ogi Heil nu dus op huurbasis in Deventer neergestreken. “Ik ben heel blij dat ik dit seizoen voor Go Ahead Eagles speel”, zegt Heil vanuit De Adelaarshorst. “Voordat de club interesse in me toonde, was me eerlijk gezegd nog niet veel bekend over Go Ahead Eagles. Maar inmiddels ben ik steeds meer over de club te weten gekomen. Zo heb ik onder andere veel over de supporters te horen gekregen. Ik ben geweldig ontvangen door de club en ben superblij om in Deventer te zijn.”

Vollgasfußball

Wat is volgens Ogi Heil het grote verschil tussen het clubvoetbal in Duitsland en Nederland? “Ik denk dat in Duitsland meer Vollgasfußball wordt gespeeld en dat het spel in Nederland wat aanvallender is. Zelf ben ik een speler die met mijn snelheid en mijn dribbels graag voor dreiging vanaf de vleugels zorgt. Aankomend seizoen wil ik het team zoveel mogelijk helpen om met Go Ahead Eagles handhaving in de Eredivisie te bewerkstelligen. Ik hoop de supporters zo snel mogelijk te zien bij de eerste wedstrijd en kan niet wachten om in De Adelaarshorst te spelen.”

Technisch manager Paul Bosvelt: “Ogechika is een speler die we al langer in het vizier hadden. Hij is een kleine, maar snelle en fysiek sterke speler die een actie in huis heeft. Bij Go Ahead Eagles krijgt hij de kans om meer wedstrijden te spelen als aanvaller.”