Sport

Met kanopolo sportief de winter door

DEVENTER – Wie de sport kanopolo kent, weet dat de Deventer Kano Vereniging (DKV) de wereld meerdere malen heeft veroverd op de wereldkampioenschappen.

“In de zomer varen de kanopoloërs op de Cebecohaven op drie ‘velden’. In de winter wordt gebruik gemaakt van het veld in de Gashaven. Reden voor de verhuizing is dat het te donker is ’s avonds in de Cebecohaven. Met dank aan de gemeente is in 2016 bij de sanering van de Gashaven verlichting op vier palen gemaakt, waardoor ook in de winter doorgevaren kan worden. En daar wordt zeker gebruik van gemaakt. Dit jaar zijn er vijf avonden in de week kanopolo-trainingen in het licht van de lampen. En met een groeiende groep kanopoloërs is dat hard nodig”, vertelt Etina van der Sluijs.

Kanopolo is een spel dat gespeeld wordt met kleine wendbare kano’s op een veld van 23 bij 35 meter. Het doel hangt twee meter boven het water. De bal mag gespeeld worden met de hand en met de peddel. Elk team speelt met vijf spelers (maximaal drie wissels). Een wedstrijd duurt 2 x 10 minuten. De wedstrijden zijn snel, dynamisch en op het hoogste niveau zeker spectaculair.

Meer informatie: www.deventerkanovereniging.nl/kanosport/kanopolo.html