Sport

Mats Deijl tekent nieuwe contract tot medio 2027

Fotografie: Erik Pasman

Fotografie: Erik Pasman

Fotografie: Erik Pasman

Verdediger Mats Deijl heeft zijn contract bij Go Ahead Eagles verlengd tot en met medio 2027. Deijl is bezig aan zijn derde seizoen in De Adelaarshorst en speelde tot nu toe 84 wedstrijden in het rood-geel.

In juni 2021 maakt Deijl de overstap van FC Den Bosch naar Go Ahead Eagles. Deijl groeide al snel uit tot een basisspeler in De Adelaarshorst. Dit seizoen miste Deijl nog geen enkele minuut in de Eredivisie. In het bekerduel met Koninklijke HFC maakte Deijl vorige week ook de volle 120 minuten vol. De rechtsback is blij met zijn nieuwe verbintenis aan de Vetkampstraat. “Ik heb het hier al 2,5 jaar naar mijn zin”, zegt hij.

Deijl vervolgt: “Ik zie nog steeds genoeg mogelijkheden om me bij Go Ahead Eagles te ontwikkelen. Als voetballer word ik hier ieder jaar beter. Bovendien gaat het elk jaar ook beter met de club.” De rechtsachter had een contract tot 2024 en plakt daar nu dus nog drie jaar aan vast: “Zoals gezegd denk ik dat ik bij Go Ahead Eagles een nog betere voetballer kan worden. Het voelt goed. Ik heb altijd wel de ambitie gehad om een stap naar het buitenland te zetten, maar dat kan altijd nog. Toen de club met een nieuw contractvoorstel kwam, waren mijn vriendin en ik er snel uit. We zijn er blij mee!”

Technisch manager Paul Bosvelt: “Mats heeft toen hij in 2021 overkwam van FC Den Bosch direct zijn waarde bewezen. Ondanks dat Mats afkomstig was uit de Keuken Kampioen Divisie was hij direct belangrijk voor het team, in het begin vooral ook door zijn veelzijdigheid. Inmiddels is hij op de positie als rechtsback een ‘zekerheidje’ en heeft hij ook een goede rol buiten het veld. We zijn dan ook blij dat we Mats langer hebben kunnen binden.”