Sport

Martijn Jongbloed neemt opleidingsstokje over van Eric Whittie

Medio 2025 gaat Eric Whittie met voetbalpensioen; na zes jaar zwaait hij dan af als Hoofd Opleiding Jeugd. Zijn opvolger komt uit de eigen gelederen: vanaf de zomer van 2025 zal Martijn Jongbloed (hoofdtrainer Go Ahead Eagles Onder-21) het stokje overnemen.

“Ik ben er echt enorm trots op dat ik deze droomfunctie mag gaan vervullen”, vertelt Jongbloed over zijn (aanstaande) nieuwe rol binnen de Go Ahead Eagles Voetbalacademie. “Soms voelt het zelfs nog wat onwerkelijk, want het gaat allemaal erg snel. In de zomer van 2020 ben ik als hoofdtrainer van Go Ahead Eagles Onder-13 begonnen bij de Voetbalacademie. De voorbije jaren ben ik echt een man van de club geworden. De samenwerking met de mensen binnen onze academie is zo uniek en bijzonder, dat ik elke dag met ontzettend veel plezier naar de club ga. Dat is natuurlijk de belangrijkste drijfveer. Daarnaast zie ik deze nieuwe stap in mijn carrière als een fantastisch avontuur. Verder voelt het goed dat Jan Willem van Dop, Paul Bosvelt en Eric Whittie hun volste vertrouwen in me hebben gesteld.”

Voordat Jongbloed volledig zelfstandig aan de slag gaat, zal hij aankomend seizoen (2024/2025) door Eric Whittie meegenomen worden in alle facetten die bij de functie van Hoofd Opleidingen Jeugd komen kijken. “Op dit moment word ik door Eric al bij heel veel zaken betrokken om de stap straks zo klein mogelijk te laten zijn. Het zal ongetwijfeld even wennen zijn om niet meer dagelijks betrokken te zijn bij een eigen jeugdteam, maar op een andere manier zal ik toch veel op en langs het veld aanwezig zijn. Al met al heb ik heel veel zin in deze geweldige uitdaging.”

Verbindende eigenschappen

Eric Whittie: “De aanstelling van Martijn per 1 juli 2025 is een belangrijke stap voor de Voetbalacademie. De ingezette stappen verdienen namelijk voortzetting op een manier die recht doet aan onze opvattingen over het opleiden van talenten. Martijn is als geen ander ingevoerd in onze werkwijze en heeft daarnaast vele competenties die voor de uitvoering belangrijk zijn. Zo beschikt Martijn over uitstekende communicatieve vaardigheden, hij is verbindend, hij is goed ingevoerd in alle moderne ontwikkelingen in de voetballerij en heeft als praktijkman al vele jaren vlieguren gemaakt. Het feit dat iedereen binnen de Voetbalacademie bijzonder blij is met zijn nieuwe functie, geeft al aan dat hij over verbindende eigenschappen beschikt. Koppel dit aan een hoge werkethiek en we hebben heel sterk het gevoel dat we met Martijn een goede invulling aan deze functie én de toekomst van de Voetbalacademie hebben gegeven.”