Sport

Laagdrempelig kennismaken met de mountainbike

Sinds kort is het mogelijk om mountainbikes te huren in Deventer en omgeving. De mountainbikes worden op locatie gebracht en ook weer opgehaald. Buiten sporten is essentieel in deze bizarre periode. Nu Stichting MTB Salland en Mountainbike Netwerk Deventer (MND) verder professionaliseren, ziet Ultimate Adventures in deze tijd kansen om mountainbikes te verhuren. Mountainbiken wordt daarmee laagdrempelig en draagt daarin bij aan de doelstelling van de gemeente Deventer om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen.

Aan het einde van 2020 is de mountainbikeroute Oostermaet 2.2 officieel geopend. “Deze route is een aftakking van de Oostermaet en loopt vanaf Schalkhaar langs de Douwelerkolk. De route gaat verder achter de milieustraat, over het industrieterrein richting de snelweg. Langs afslag Deventer Oost en Colmschate door richting de bestaande Oostermaet. Het is met recht een Urban Trail, want – hoe kan het ook anders in een stedelijke omgeving – je fietst zo nu en dan over de verharde paden om vervolgens verrast te worden waar de route je naartoe stuurt. Echt een andere manier om de stad te beleven”, aldus Heleen Renting.

De Urban Trail sluit prachtig aan op de bestaande routes van Diepenveen (IJssellandroute), Deventer (Oostermaetroute) en Heeten (Sallandroute). “Alles bij elkaar is er 110 kilometer fietsplezier. En met het verbindingsstuk van de Urban Trail naar Gorssel ben je direct verbonden met de Achterhoek. Vanuit de Sallandroute is het 7,8 kilometer naar de route Holterberg. Deventer is hiermee het ideale vertrekpunt voor machtig mooie kilometers over gevarieerde mountainbike-tracks.”

Van oorsprong is de buitensportorganisatie Ultimate Adventures gevestigd in Borculo, maar ze heeft al bijna 20 jaar een goede samenwerking met voorheen VVV Deventer Groepsarrangementen, tegenwoordig onderdeel van Deventer Marketing. De nieuwe eigenaren, Heleen en Gerben Renting, wonen inmiddels tien jaar in Deventer en voelen zich onlosmakelijk verbonden met de Hanzestad en de prachtige omgeving.

“Door de ontwikkeling en upgrade van de mountainbikeroutes in en rondom Deventer, zien wij mogelijkheden in tijden van corona om het buiten sporten aantrekkelijker te maken. Het aanbieden van mountainbikes voor de verhuur, maakt het eenvoudig om kennis te maken met deze onwijs leuke sport. Mountainbiken biedt vele voordelen, want je bent echt even weg. Je kunt het op eigen tempo doen, maar je bent altijd inspannend bezig. Het is een stoere sport en je moet gefocust zijn op waar je mee bezig bent.” Voor meer informatie: ultimateadventures.nl/mountainbiken-deventer