Sport

Kinderwensen in vervulling met Fan of the Match

Kids- en juniorclub Young Eagles en de Supportersvereniging zijn een samenwerking aangegaan met FC Robinstijn, een stichting die voetbalgerelateerde kinderwensen realiseert. Samen met FC Robinstijn wil Go Ahead Eagles in het seizoen 2022/2023 bijzondere kinderwensen vervullen en elke thuiswedstrijd één kind de mogelijkheid bieden om Fan of the Match te zijn.

De Fan of the Match krijgt een uniek kijkje achter de schermen, mag aan de hand van de scheidsrechter de wedstrijdbal naar de middenstip brengen en bekijkt de wedstrijd samen met zijn/haar familie op speciaal gereserveerde tribuneplaatsen. Daarnaast biedt de Supportersvereniging consumptiemuntjes aan om tijdens de wedstrijd wat lekkers te kunnen eten en/of drinken.

Bij de Fan of the Match richt Go Ahead Eagles zich – met middenvelder Evert Linthorst als ambassadeur van FC Robinstijn – op kinderen in de leeftijd van 5 tot 14 jaar, die het om welke reden dan ook verdienen om een keer in het zonnetje gezet te worden. De club is zaterdag gestart met de Fan of the Match bij de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

Ken jij iemand die in aanmerking komt voor de Fan of the Match? Meld hem/haar dan aan op de website van FC Robinstijn of stuur een e-mail naar Sanne de Zeeuw (s.dezeeuw@ga-eagles.nl).

Bijzondere wensen
Go Ahead Eagles vindt het uit sociaal-maatschappelijk oogpunt belangrijk om ook aan de jongste supporters te denken en kinderen de kans te bieden om een mooie dag te beleven. Samen met FC Robinstijn wil Go Ahead Eagles in het seizoen 2022/2023 daarom bijzondere wensaanvragen honoreren van kinderen in de leeftijd van 5 tot 18 jaar, die om wat voor reden dan ook een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Voor veel kinderen is voetbal een geweldig ‘medicijn’ om even alles te kunnen vergeten.

Het gaat hierbij om kinderen…

…die ernstig of langdurig ziek zijn (geweest)

…met een geestelijke of lichamelijke beperking

…die een dierbare persoon hebben verloren

…die door een traumatische ervaring of een andere ingrijpende oorzaak een moeilijke periode doormaken of recent hebben doorgemaakt

…die aantoonbaar (al dan niet tijdelijk) in de schaduw staan (of recent hebben gestaan) van een gezinslid, doordat dit gezinslid ernstig ziek is (geweest) of een geestelijke en/of lichamelijke beperking heeft

In principe kan elke persoon of instantie (ouders/verzorgers, familie, vrienden, voetbalclub, ziekenhuis, school, et cetera) een wensaanvraag voor een kind indienen via de website van FC Robinstijn of door een e-mail te sturen naar Sanne de Zeeuw (s.dezeeuw@ga-eagles.nl). Op de website van FC Robinstijn is bovendien meer informatie te vinden over de basiscriteria voor het indienen van bijzondere wensen.