Sport

Jubileumboek bij afsluiting 9e lustrumjaar

De Deventer Rugbyclub The Pickwick Players ontving op zijn 46ste verjaardag een prachtig jubileumboek als afsluiting van het 9e lustrum. Een lustrumjaar dat na een feestelijke verjaardag door Corona helaas onopgemerkt voorbij is gegaan. ‘The posthumous papers of the Pickwick Players’ is samengesteld door Ruben Valstar en pseudoniem Stanley Reeves.

Stanley Reeves
Ruben Valstar, al 35 jaar lid, verzorgde de vormgeving en de productie van het boek. Hij legt uit: “Sir Stanley Reeves is in het oude bekende Dickens-verhaal de oprichter van de Pickwick Club. Toevallig is het ook de naam van een speler die al tijdens de beginjaren betrokken was bij onze club. Hij is ons vorig jaar helaas ontvallen. Mijn mede-initiatiefnemer en samensteller blijft graag op de achtergrond en eert hiermee twee voor onze vereniging belangrijke mensen.”

Pickwick Papers
Het boek is rijkelijk geïllustreerd in 80 pagina’s en bevat smakelijke anekdotes en wetenswaardigheden door alle jaren heen. Belangrijk bij de totstandkoming waren de Pickwick Papers, de krantjes die de club vroeger wekelijks uitbracht en tegenwoordig online te lezen zijn. “Dit boek bevat geen opsommingen van historische feiten en wedstrijdverslagen. Het is een losse bundeling met schetsen van al dan niet komische gebeurtenissen en ontmoetingen met markante figuren, aaneengeregen door de altijd aanwezige ovale bal. Er is zoveel te vertellen over onze historie, kijk naar onze naam alleen al.”

Familiegevoel
Als hoogtepunten in 45 jaar Pickwick Players noemt Valstar, buiten de kampioenschappen die uiteraard veel betekenen voor een club, de mensen en het familiegevoel. “Je ziet nu nog gezichten die er al in 1975 bij de oprichting waren. Fantastisch! Allen met hart voor de sport, de club en die nog steeds actief zijn. ”

Pickwick-hart
Voorzitter Kees Pricker nam het boek namens de vereniging ontroerd in ontvangst: “Een schitterend en waardevol document waarmee we onze leden, oud-leden en geïnteresseerden na dit teleurstellende sportjaar bijzonder blij mee maken.”

The posthumous papers of The Pickwick Players (de nagelaten papieren van de Pickwick Players) is binnenkort te bestellen via www.pickwickplayers.nl. Een deel van de opbrengst van het boek komt ten goede aan jeugdafdeling van de club.