Sport

Jeugdteam nog niet verzekerd van promotie

Go Ahead Eagles Onder-16 is er zaterdag (nog) niet in geslaagd om promotie naar Divisie 2 af te dwingen. Op sportpark De Zunnebargh in Diepenveen werd – na een ruststand van 0-1 – met 0-3 verloren van Willem II O16.

Ondanks de nederlaag heeft het team van Uǧur Yildirim de promotiekansen nog geheel in eigen hand. Dan moet er komende zaterdag in Zuid-Limburg wel gewonnen worden van hekkensluiter Fortuna Sittard O16, om niet afhankelijk te zijn van de uitslag bij Willem II O16-AFC O16. De Tilburgers hebben – met nog één wedstrijd te gaan – een achterstand van twee punten op Go Ahead Eagles, dat op een tweede plaats staat in Divisie 3A.

Onder-13
Op sportpark De Horsterhoek in Schalkhaar leed Go Ahead Eagles Onder-13 een nederlaag tegen AFC O13. Het team van Martijn Jongbloed keek bij rust tegen een 0-2 achterstand aan. In de tweede helft liepen de Amsterdammers vervolgens uit naar 0-4, voordat Kick Possemis via een benutte penalty iets terugdeed: 1-4. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 1-6. Voor het jongste jeugdteam van Go Ahead Eagles was het de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie, waarin het op een vijfde of zesde plaats zal eindigen in Divisie 2A.