Sport

Jeugdteam Eagles promoveert naar Divisie 2

Go Ahead Eagles Onder-15 is er zaterdag op sportpark Zuiderlaan in Twello in geslaagd om promotie naar Divisie 2 af te dwingen. Het team van trainer Jip Ellenbroek won met 4-2 van Willem II O15 en verzekerde zich daarmee van een eindklassering bij de bovenste twee plaatsen op de ranglijst van Divisie 3A. Ook het jongste en oudste jeugdteam van Go Ahead Eagles mochten een zege bijschrijven.

Onder-15 kwam in de eerste helft op een 1-0 voorsprong door een benutte strafschop van Eser Gürbüz. De vreugde na de openingstreffer was echter van korte duur, want een minuut later lag de bal aan de andere kant in het doel: 1-1. In de tweede helft zorgde Kaid Becker er met een doelpunt voor dat Onder-15 opnieuw op promotiekoers kwam te liggen. Via O14-speler Jayden Jankie en Adam Benbouker liepen de manschappen van Jip Ellenbroek zelfs uit naar een 4-1 voorsprong, voordat de Tilburgers opnieuw tegenscoorden: 4-2.

De zege kwam echter niet meer in gevaar, waardoor Go Ahead Eagles O15 volgende maand in de voorjaarscompetitie mag aantreden in Divisie 2. Komende zaterdag wacht echter eerst nog de wedstrijd tegen nummer 2 Spartaan ’20 O15, waarin ook het kampioenschap in de wacht gesleept kan worden indien Onder-15 erin slaagt om te winnen.

Onder-13
Eerder op de dag won ook Go Ahead Eagles Onder-13 tijdens de ‘doorstart’ van de najaarscompetitie. Het team van trainer Martijn Jongbloed was met 4-1 te sterk voor FC Emmen O13. Door doelpunten van Kick Possemis en Joshua Wirth ging het jongste jeugdteam van Go Ahead Eagles met een comfortabele 2-0 voorsprong rusten. Even werd het in de tweede helft nog spannend na de aansluitingstreffer van de Drenten (2-1), maar Kick Possemis maakte met twee treffers (waaronder een strafschop) aan alle onzekerheid een einde: 4-1. Door de zege klom Onder-13 op de ranglijst van Divisie 2A naar de vijfde plaats.

Onder-21
Ook het derde jeugdteam van Go Ahead Eagles dat zaterdag in actie kwam – Onder-21 – wist winnend van het veld te stappen. In Rotterdam werd het 0-3 tegen Spartaan ’20 O21. Na een doelpuntloze eerste helft was het in de 55e minuut Arantis Roep die met een prachtig doelpunt de openingstreffer op zijn naam schreef: 0-1. Dertien minuten voor tijd werd de voorsprong verdubbeld door Olaf Kok: 0-2. De derde Eagles-treffer werd in de extra speeltijd gescoord door Sam Crowther, die daarmee de 0-3 eindstand op het scorebord zette. Door de zege blijft het team van trainer Jouad Boufarra koploper van Divisie 3A. Met nog twee wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong op de naaste achtervolgers FC Den Bosch O21 en AFC O21 respectievelijk drie en vier punten. Aangezien de bovenste twee teams promoveren, heeft Go Ahead Eagles O21 komende zaterdag aan een gelijkspel tegen AFC O21 genoeg om promotie naar Divisie 2 af te dwingen.

(Fotografie: Carlo Bruil)