Sport

Internationaal pupillentoernooi

DEVENTER – Op zaterdag 25 november houdt de Deventer IJsclub voor de 35ste keer het Veldwachter Hans Internationale Pupillentoernooi, dat is vernoemd naar één van de initiatiefnemers van het toernooi en erelid van de club. Met Hans in gedachten blijft DIJC zich inspannen voor het enthousiasmeren van de jeugd voor het schaatsen. Naast het scholenproject om nieuwe jeugd aan te trekken, is dit toernooi voor talentvolle pupillen daar een uiting van.

Het Veldwachter Hans Internationale Pupillentoernooi is een begrip in schaatsend Nederland. In het verleden namen rijders deel als Mark Tuitert, Stefan Groothuis, Jan Smeekens, Ronald en Michel Mulder, Lotte van Beek en Carlijn Achtereekte. Dit jaar hebben 24 verenigingen uit Nederland, Duitsland en Polen zich ingeschreven, die elk vier rijders aan de start brengen.

Alle kinderen schaatsen drie individuele afstanden. Het toernooi wordt afgesloten met een spektakelstuk: de gezamenlijke categoriestart, een soort kindermarathon die per leeftijdscategorie wordt verreden. Het evenement vindt plaats van 8.00 tot 12.30 uur op kunstijsbaan De Scheg in Deventer. De toegang is vrij.