Sport

Inspiratieloos Go Ahead Eagles onderuit bij Fortuna Sittard

Het is Go Ahead Eagles zondag niet gelukt om een goed resultaat te boeken op bezoek bij Fortuna Sittard. In Limburg speelde de Deventer formatie een futloos duel, waarin ze amper kansen creëerde. Fortuna Sittard deed dat wel en boekte door een doelpunt van Zian Flemming een 1-0 zege.

De eerste helft stond vooral in het teken van kleine overtredingen aan beide kanten. Hierdoor kwam het spel wat traag op gang in Sittard. Het eerste ongevaarlijke schot van de wedstrijd werd in de 6e minuut gelost door Ragnar Oratmangoen: zijn inzet belandde over het doel van de thuisploeg. Drie minuten later leek Go Ahead Eagles op een 1-0 achterstand te komen door een hoge bal die Paul Gladon goed verwerkte. De Fortuna-spits stond echter in buitenspelpositie, waardoor het doelpunt werd afgekeurd.

Voornamelijk Fortuna Sittard kreeg in de eerste 45 minuten mogelijkheden. Na iets meer dan twintig minuten voetballen was het dan ook raak. Een schot van Zian Flemming belandde via de hak van Bas Kuipers achter Andries Noppert: 1-0. In het restant van de eerste helft kreeg Fortuna Sittard opnieuw wat mogelijkheden, terwijl Go Ahead Eagles weinig in de melk te brokkelen had. Met een 1-0 achterstand ging de ploeg van trainer/coach Kees van Wonderen de kleedkamer in.

Heldhaftig
Het spel van Go Ahead Eagles na rust was niet veel beter. Zo waren aan het begin van de tweede helft de kansen óók voor Fortuna, met onder meer schoten van Gladon en Tijjani Noslin, die beiden de bal over het doel van Noppert schoten. Diezelfde Noppert moest – mede met wat hulp van de paal – op klokslag een uur voetballen wel heldhaftig optreden na een schot van Mats Seuntjens. Het was het zoveelste gevaarlijke moment van de thuisploeg, terwijl Go Ahead Eagles nog wachtte op de eerste echte mogelijkheid.

In de minuten die volgden waren de beste kansen opnieuw voor de Limburgers, maar Fortuna verzuimde meermaals de score te verdubbelen. In de slotfase drong de ploeg van Van Wonderen wel wat aan; zo kreeg onder meer invaller Marc Cardona wat schietkansjes. Echt heel gevaarlijk werd Go Ahead Eagles in de laatste minuten niet meer, waardoor de 1-0 stand uiteindelijk ook de eindstand werd.

Wedstrijdkarakteristieken

Fortuna Sittard-Go Ahead Eagles 1-0 (1-0).
21’ Zian Flemming 1-0.

Scheidsrechter: Joey Kooij.

Fortuna Sittard: Yanick van Osch; Mickaël Tirpan, Martin Angha, Dimitris Siovas (63’ Roel Janssen), Ivo Pinto; Deroy Duarte, Tesfaldet Tekie; Tijjani Noslin (72’ Andreas Samaris), Zian Flemming, Mats Seuntjens; Paul Gladon (87’ Nigel Lonwijk).

Go Ahead Eagles: Andries Noppert; Cuco Martina, Gerrit Nauber, Joris Kramer, Bas Kuipers; Mats Deijl (81’ Martijn Berden), Philippe Rommens (64’ Ogechika Heil), Luuk Brouwers, Ragnar Oratmangoen; Iñigo Córdoba (81’ Jacob Mulenga), Isac Lidberg (64’ Marc Cardona).

Fotografie: Erik Pasman