Sport

Historische dubbelslag voor ijsclub

DEVENTER – Zaterdag 19 maart zijn Jack Boekema (woonachtig in Apeldoorn) en Jasmijn ter Haar (woonachtig in Deventer) – beiden van de Deventer IJsclub – Nederlands kampioen geworden op het Nederlands Pupillen Toernooi, georganiseerd door STV Eemsmond. Het toernooi was oorspronkelijk gepland op 22 januari, maar kon toen niet doorgaan vanwege Covid-19. Afgelopen zaterdag kwam het er dus toch nog van in sportcentrum Kardinge in Groningen.

Er waren vier categorieën: pupillen B meisjes en jongens en pupillen A meisjes en jongens. De pupillen C reden de week ervoor in Enschede. Jack Boekema moest in zijn categorie (pupillen A) afrekenen met 27 tegenstanders, Jasmijn (ook pupillen A) zat in een schema met zelfs 31 deelnemers. Ze reden beiden een 500 en 1000 meter. Jack kwam tot tijden van 42,29 en 1.26,65, Jasmijn snelde naar 44,61 en 1.32.75. Al deze tijden bleken genoeg voor de eerste plaats.

Het was ook voor het eerst in de historie dat twee deelnemers (jongen en meisje) van de Deventer IJsclub samen kampioen zijn geworden. Leuk om te weten: Jacks moeder, Suzanne Boekema-van Buijsen, werd 28 jaar geleden, toen dit toernooi voor de eerste keer werd georganiseerd, ook Nederlands kampioen pupillen A, dus de geschiedenis herhaalt zich…