Sport

‘Het stadion zó dichtbij? Dat zou ik fantastisch vinden!’

Met enige regelmaat plaatsen we op deze pagina een Eagles-portret: een persoonlijk interview met een selectiespeler waar we ingaan op de indrukken die de speler krijgt bij Go Ahead Eagles en het verhaal áchter de speler. Deze week: Jamal Amofa.

Multifunctioneel: Van nature ben ik een échte verdediger. Al heb ik door de jaren heen op veel verschillende posities gespeeld: centraal in de verdediging, rechtsback, linksback, op het middenveld, maar bijvoorbeeld ook op rechtsbuiten. Het liefst speel ik echter als centrale verdediger, dat staat op nummer één voor mij. Ik ben iemand die graag de bal wil hebben en de aanvoer naar het middenveld kan verzorgen. Met Gerrit Nauber, Jay Idzes en José Fontán is het een drukbezette plek, maar er kan altijd iemand uitvallen. Het seizoen is nog lang, dus het is goed om die posities dubbel bezet te hebben.

Eredivisievoetbal: Dit is mijn eerste seizoen in de Eredivisie, dat is natuurlijk wel even wennen. Er worden op dit niveau andere dingen gevraagd. Je moet hier van tevoren al bezig zijn met je volgende actie, altijd één of twee stappen vooruit denken. De kwaliteit van voetbal ligt gewoon hoger en dat geeft mij ook juist een mooie uitdaging. Dat soort dingen heb ik nodig. Een uitdaging geeft mij motivatie!

Deventer: Heel eerlijk gezegd was ik tot voor kort nog nooit in Deventer geweest. Toen het contact met Go Ahead Eagles ontstond, heb ik een rondje gemaakt door de stad. Ik was gelijk onder de indruk en had er dan ook een goed gevoel bij! Als je dan ook ziet dat het stadion op zo’n unieke locatie staat, dan is dat ook prachtig. Stel dat ik hier zou wonen en het stadion zou zó dichtbij zijn? Dat zou ik fantastisch vinden! Je wordt er mee wakker en je gaat er mee naar bed.

De Adelaarshorst: De eerste thuiswedstrijd was ik echt verbaasd. Ik hoorde alle verhalen over de supporters natuurlijk wel, maar je moet het eerst nog maar eens zien. Toen we tegen PSV met 1-4 achter stonden, hoorde je de supporters nog steeds zingen. Dat is wat we nodig hebben. Je voelt ze, je hoort ze, je ziet ze! Bij andere clubs word je uitgefloten als je met 2-5 achter staat. Het is prachtig om te merken dat de supporters je hier tóch blijven steunen. Ik zoek die wisselwerking ook graag op, daar krijg ik extra energie van.

Technisch manager of tóch klusser?: Ik ben ontzettend goed ontvangen bij Go Ahead Eagles en daar heeft Paul Bosvelt een grote rol in gespeeld. In mijn eerste gesprek met Paul kwam ik de kamer binnen en toen stond er al een televisie klaar met: ‘Welkom bij Go Ahead Eagles, Jamal!’. Ik kreeg een hele presentatie over de club, de stad, het stadion en hoe het hier leeft. In de presentatie kwamen ook veel beelden van mijzelf terug, ze hebben mij dus echt goed bekeken. Ik ben eigenlijk een beetje ‘versierd’, haha! De mensen zijn hier ook ontzettend behulpzaam. Je hoeft maar een appje te sturen en je wordt geholpen. Geloof het of niet, maar ik ben zelfs thuis wezen klussen met Paul Bosvelt. Hij heeft mijn kast in elkaar gezet. Waar maak je dat nou mee? De technisch directeur die meehelpt met klussen… volgens mij nergens!