Sport

‘Hard werken en goaltjes meepikken voor rood-geel’

Go Ahead Eagles heeft met Finn Stokkers een nieuwe aanvaller voor het aankomende seizoen vastgelegd. De 26-jarige spits komt over van RKC Waalwijk en heeft in Deventer een contract voor drie seizoenen getekend.

Qua doelpunten en assists kan Finn Stokkers een prima rendement overleggen. Tijdens de laatste vier officiële Eredivisiewedstrijden die hij voor RKC Waalwijk speelde, maakte hij drie treffers en was hij twee keer de aangever. Ook De Adelaarshorst is voor hem geen onbekend terrein als het aankomt op het scoren van een doelpunt. Op 15 januari van dit jaar wist de spits tijdens de eerste wedstrijd na de winterstop een goaltje mee te pikken in een wedstrijd die door Go Ahead Eagles met 0-2 werd verloren van RKC Waalwijk.

“Nee, scoren in Deventer is niet nieuw voor me”, zegt de aanvaller lachend. “Ik hoop volgend seizoen vaak het net te vinden, alleen dan niet voor blauw-geel maar voor rood-geel. En mét supporters op de tribunes, want die waren eerder dit jaar nog niet welkom toen we met RKC tegen Go Ahead Eagles speelden. Van de eerdere wedstrijden die ik met Sparta Rotterdam, NAC Breda, Fortuna Sittard en RKC Waalwijk in een volle Adelaarshorst heb gespeeld, weet ik nog dat ik de sfeer in het stadion altijd geweldig vond. Dus ik kijk er enorm naar uit om de Eagles-supporters volgend seizoen achter mij te hebben staan.”

Hard werken
Gevraagd naar de hoogtepunten in zijn voetballoopbaan noemt Stokkers de promoties naar de Eredivisie met Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard en de afgelopen twee seizoenen waarmee hij zich met RKC Waalwijk handhaafde. Zich komend seizoen handhaven met Go Ahead Eagles zou wat hem betreft aan dat rijtje toegevoegd moeten worden. “Dat is het teamdoel om gezamenlijk te bereiken”, geeft hij aan. “Mijn persoonlijke doel is om zo belangrijk mogelijk voor de ploeg te zijn. Niet alleen met goals en assists, maar ook door hard te werken. Ja, ik leg altijd veel energie in een wedstrijd, waarbij ik regelmatig de diepte probeer te zoeken. Daarbij pak ik zo nu en dan een goaltje mee, maar ik schroom ook zeker niet om een bal opzij te leggen om zo een teamgenoot in scoringskans te brengen.”

Geen twijfel
Twijfelen om de overstap naar Go Ahead Eagles te maken, deed Stokkers geen moment toen de onderlinge contacten waren gelegd. “De club sprak mij heel erg aan en ook heb ik met Richard van der Venne – mijn ploeggenoot bij RKC Waalwijk – veel over Go Ahead Eagles gesproken. Richard was alleen maar positief over de club. De keuze voor Go Ahead Eagles was voor mij dan ook niet meer dan logisch. Ik heb er enorm veel zin in om me volgende week te melden bij de start van de voorbereiding.”

Enorme drive
Technisch manager Paul Bosvelt: “Met Finn hebben we een spits aan kunnen trekken met een enorme drive, die inmiddels ook over de nodige Eredivisie-ervaring beschikt. In de beslissende fase van het huidige seizoen heeft hij zijn kwaliteiten bij RKC Waalwijk laten zien. Wij zijn ervan overtuigd dat hij die lijn bij Go Ahead Eagles kan doortrekken.”