Sport

Goed kader bevordert de groei

DEVENTER – “Helaas ligt ook bij Go-Ahead momenteel het voetbal stil vanwege alle beperkingen die zijn opgelegd vanwege het coronavirus. Op dit soort momenten beseffen wij met z’n allen dat er belangrijkere dingen zijn in het leven dan voetbal. Dat betekent echter niet dat wij stil zitten”, vertelt Raymond Veldman, Hoofd Jeugdopleiding.

“De laatste jaren heeft Go-Ahead een sterke groei doorgemaakt. Van een vereniging die nog maar twee jeugdteams had, naar een vereniging waar bijna alle teams nu dubbel bezet zijn. Deze groei heeft zich niet alleen in het aantal leden sterk ontwikkeld, maar zeker ook in het niveau van de selectieteams. We trachten onze selectieteams op minimaal eerste-klasse-niveau te laten spelen, daar waar onze JO19-1 hoogstwaarschijnlijk hoofdklasse zal gaan spelen aankomend seizoen.” Deze groei faciliteert Go-Ahead door het neerzetten van een goed kader.

Go-Ahead zit niet stil tijdens coronacrisis

Veldman is op dit moment bezig om de KNVB-opleiding Hoofd Opleiding B af te ronden, collega HO Remco Veldman gaat aankomend seizoen starten met de KNVB-opleiding Hoofd Opleiding C. Frank Kolkman gaat zich vanaf aankomend seizoen tevens bezig houden, als Technisch Jeugd Coördinator, met de ontwikkeling van de trainers.

Veldman: “Voor aankomend seizoen zijn inmiddels de posities van trainers redelijk ingevuld. Voor de niet-selectieteams, een pupillenteam, maar ook voor de rol van leeftijdcoördinator, leider, scheidsrechter, spelbegeleider of grensrechter zijn wij nog op zoek naar dames en/of heren die ons kader willen komen versterken. Heb jij een passie voor voetbal en wil jij ons helpen om onze vereniging naar een hoger plan te brengen? Ben jij bereid te investeren in jezelf en jouw ontwikkeling, maar ook in dat van onze jeugd? Meld je dan nu aan bij jeugd@go-ahead.nl”

Bij D.V.V. Go-Ahead is er bewust voor gekozen om meisjes op hun eigen niveau tussen de jongens te laten voetballen. Dit is een trend die de KNVB heeft ingezet om het niveau van het damesvoetbal te verbeteren. Meisjes beginnen steeds jonger met voetballen in clubverband. Waar de trend van speelsters in het voetbal onomkeerbaar lijkt ingezet, daar blijft de opkomst van trainsters echter nog wel achter, constateert Veldman. “Bij veel clubs hebben mannelijke trainers nog steeds de overhand, zo ook bij Go-Ahead. Bij Go-Ahead willen wij daar de komende jaren meer balans in zien te krijgen.”

Nieuwe leden
Veldman vervolgt: “De teams voor aankomend seizoen beginnen al aardig vorm te krijgen en wij zijn verheugd over het aantal leden dat wij over deze teams weer kunnen verdelen. De teams beginnen al redelijk vol te geraken. Wil uw zoon/dochter graag voetballen, is hij/zij tussen de 4 en 18 jaar en spreekt de prachtige historie van een club die vier keer landskampioen werd u en uw kind aan? Geef uw kind dan op via jeugd@go-ahead.nl. Ook spelers die graag bij ons in aanmerking willen komen voor selectievoetbal, kunnen zich opgeven voor de selectietrainingen/wedstrijden via jeugd@go-ahead.nl. De selectie-activiteiten zullen dit seizoen helaas later plaatsvinden dan u van ons gewend bent; dit heeft natuurlijk alles te maken met de beperkingen die opgelegd zijn en die we met z’n allen moeten volgen voor uw en onze gezondheid. Zodra hier meer over bekend is, nemen we contact op met de spelers/speelster die zich hiervoor hebben aangemeld.”

Gratis minitraining
Tenslotte: “Voor de allerjongsten starten we aan het begin van het competitievoetbal elk seizoen weer met een grote, enthousiaste groep mini-spelers/speelsters met onze gratis trainingen op de zaterdagochtend door enthousiaste trainers. Kinderen die geboren zijn in 2014 en 2015 kunnen zich opgeven via pupillen@go-ahead.nl. U krijgt dan alle informatie thuisgestuurd.”