Sport

Go Ahead Eagles wint in extremis IJsselderby

Go Ahead Eagles heeft zondagmiddag de IJsselderby tegen PEC Zwolle met 0-1 weten te winnen. In een boeiende strijd was Philippe Rommens uiteindelijk de matchwinner; de Belg scoorde een sublieme treffer in de absolute slotfase.

Al in de tweede minuut liet Go Ahead Eagles de eerste doelpoging noteren. Isac Lidberg mocht opstomen richting het doel van Kostas Lamprou, maar de Zweed schoot in de handen van de Zwolle-doelman. De daaropvolgende kans was opnieuw voor Go Ahead Eagles. Een half uitverdedigde hoekschop belandde voor de voeten van Ogechika Heil, die zijn schot in de korte hoek gekeerd zag worden door Lamprou. De grootste kans in de openingsfase was voor PEC Zwolle. Na een snel omschakelmoment was Djavan Anderson het eindstation van een Zwolse aanval, maar de middenvelder schoot op de paal. De klok gaf bijna een half uur speeltijd aan toen ook Go Ahead Eagles een opgelegde kans kreeg. Mats Deijl legde de bal panklaar op het hoofd van Lidberg, maar de spits kopte de bal bij de tweede paal naast.

Opgelucht ademhalen
Go Ahead Eagles begon sterk aan de tweede helft en probeerde de Zwollenaren op eigen helft vast te zetten. De beste kans was twintig minuten na rust echter voor PEC Zwolle. Daishawn Redan kreeg alle ruimte om door te lopen richting het Eagles-doel, maar schoot de bal voorlangs. Ook kort daarop kon Go Ahead Eagles opgelucht ademhalen na een nieuwe doelpoging van PEC Zwolle. Sai van Wermeskerken schoot in de 70e minuut van afstand op de paal, waarna Gervane Kastaneer in de rebound raak schot. Het doelpunt werd echter door scheidsrechter Makkelie afgekeurd wegens buitenspel.

In de slotfase werd het spel van beide ploegen steeds rommeliger, waardoor verdere kansen uitbleven. Tótdat Philippe Rommens in de extra speeltijd anders besloot en de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in het Zwolse doel krulde: 0-1. De treffer van de Belg zorgde ervoor dat Go Ahead Eagles ook de tweede IJsselderby van het seizoen winnend afsloot en het puntentotaal op de ranglijst opschroefde naar 33 punten.

Wedstrijdkarakteristieken

PEC Zwolle-Go Ahead Eagles 0-1 (0-0).

90+2′ Philippe Rommens 0-1.

Scheidsrechter: Danny Makkelie.

PEC Zwolle: Kostas Lamprou; Bram van Polen, Kenneth Paal, Yuta Nakayama, Maikel van der Werff (64′ Slobodan Tedic); Djavan Anderson (64′ Gervane Kastaneer), Sai van Wermeskerken (88′ Eliano Reijnders), Pelle Clement (64′ Luka Adzic), Mees de Wit; Daishawn Redan, Oussama Darfalou.

Go Ahead Eagles: Andries Noppert; Cuco Martina, Gerrit Nauber, Joris Kramer, Bas Kuipers; Mats Deijl (90′ Jay Idzes), Philippe Rommens, Ragnar Oratmangoen; Iñigo Córdoba, Isac Lidberg (78′ Marc Cardona), Ogechika Heil (67′ Boyd Lucassen).