Sport

Go Ahead Eagles verspeelt zege in slotfase

Go Ahead Eagles heeft zondagmiddag gelijkgespeeld tegen FC Twente. Door doelpunten van Isac Lidberg en Iñigo Córdoba stonden de Deventenaren geruime tijd met 0-2 voor, maar late doelpunten van de Tukkers bepaalden de eindstand op 2-2.

Het meeste balbezit was in de openingsfase voor FC Twente, zonder dat dit tot uitgespeelde kansen leidde. Uit een omschakelmoment was Go Ahead Eagles de ploeg die voor het eerst echt dreigend was. Een steekbal door het midden bereikte Isac Lidberg, die op zijn beurt Iñigo Córdoba in stelling bracht. Het schot van de Spanjaard ging via de hand van Twente-doelman Lars Unnerstall voor het doel langs. Uit de daaropvolgende (afgeslagen) corner volleerde Ragnar Oratmangoen de bal op het dak van het doel.

In de daaropvolgende wedstrijdfase kwam ook FC Twente tot mogelijkheden en kansen. Nadat een afstandsschot van Michal Sadilek nog ruim over het Eagles-doel was gevlogen, moest Andries Noppert kort daarop wel handelend optreden. De Eagles-doelman voorkwam met een prima redding dat Ricky van Wolfswinkel doeltreffend kon zijn. In de 28e minuut was het opnieuw Noppert die met een redding een Twentse treffer voorkwam. Ditmaal klemde hij de bal na een kopbal van Dimtrios Limnios.

Opluchting
De derde behoorlijke kans voor FC Twente was kort voor rust voor Michel Vlap. De aanvallende middenvelder mikte richting de kruising van het Eagles-doel, maar tot opluchting van Noppert en zijn teamgenoten zeilde de bal nipt voorlangs. Tot een 0-0 ruststand kwam het echter niet. Het was Go Ahead Eagles dat met een 0-1 voorsprong aan de theepauze begon door een doelpunt van Isac Lidberg. De Zweedse spits kopte een hoekschop van Philippe Rommens in de extra speeltijd van de eerste helft in de verre hoek achter Twente-keeper Unnerstall.

De voorsprong werd na drie minuten in de tweede helft zelfs nog groter voor Go Ahead Eagles, toen ook de tweede rood-gele treffer viel te noteren. Ragnar Oratmangoen speelde zichzelf knap vrij ter hoogte van de middenlijn, gooide er een fraaie rush uit. Het schot van de middenvelder werd nog gepareerd door Unnerstall, maar in de rebound schoot Córdoba raak: 0-2.

Ongelukkige carambole
Het was vervolgens FC Twente dat aanzette op jacht naar de aansluitingstreffer. Andries Noppert moest zich volledig strekken om een boogbal uit de verre hoek te tikken, terwijl een schotpoging van Julio Pleguezuelo maar net langs de paal vloog. Aan de overzijde had Lars Unnerstall alle moeite met een schot van Oratmangoen. De aansluitingstreffer van FC Twente viel uiteindelijk in de 72e minuut. Een lage voorzet kwam ongelukkig tegen het lichaam van Joris Kramer, waardoor de bal in het doel caramboleerde: 1-2.

Het was het startschot voor een waar slotoffensief van de Enschedeërs. FC Twente vuurde meermaals op het Eagles-doel, maar steeds zat daar een uitgestoken been of de hand van Andries Noppert tussen. Vlak voor tijd was het wél raak. Joshua Brenet besloot de bal eens voor te slingeren, en tot zijn eigen verbazing plofte de bal achter Andries Noppert. Het betekende de 2-2, wat uiteindelijk ook de eindstand bleek.

Wedstrijdkarakteristieken

FC Twente-Go Ahead Eagles 2-2 (0-1).

45+1′ Isac Lidberg 0-1.

48′ Iñigo Córdoba 0-2.

72′ Joris Kramer (e.d.) 1-2.

89′ Joshua Brenet 2-2.

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof.

Gele kaart: Dimitrios Limnios, Julio Pleguezelo, Ricky van Wolfswinkel (allen FC Twente), Luuk Brouwers, Bas Kuipers, Ragnar Oratmangoen (allen Go Ahead Eagles).

FC Twente: Lars Unnerstall; Giovanni Troupee (70′ Joshua Brenet), Julio Pleguezuelo, Robin Pröpper, Gijs Smal (70′ Manfred Alonso Ugalde); Michal Sadilek, Michel Vlap, Ramiz Zerrouki; Daan Rots (86′ Vaclav Cerny), Ricky van Wolfswinkel, Dimitrios Limnios (70′ Virgil Misidjan).

Go Ahead Eagles: Andries Noppert; Cuco Martina, Gerrit Nauber, Joris Kramer, Bas Kuipers; Mats Deijl (78′ Boyd Lucassen), Luuk Brouwers, Philippe Rommens; Iñigo Córdoba (83′ Ogechika Heil), Isac Lidberg (90+4′ Jay Idzes), Ragnar Oratmangoen.