Sport

Go Ahead Eagles verslaat RKC Waalwijk op heerlijke voetbalavond

DEVENTER – Een heerlijke voetbalavond; zo konden we het vanavond wel noemen. In een zonovergoten Adelaarshorst wist Go Ahead Eagles de inhaalwedstrijd met RKC Waalwijk op overtuigende wijze te winnen. Lang leek de thuisploeg zich niet te gaan belonen voor het goede spel, totdat Isac Lidberg in extremis het winnende doelpunt wist binnen te frommelen. De ploeg van René Hake springt door de overwinning naar 33 punten en vergroot de voorsprong op nummer zestien FC Emmen naar acht punten.

René Hake liet zijn ploeg vanavond starten met een drietal wijzigingen ten opzichte van vorige week. José Fontán, Enric Llansana en Finn Stokkers moesten ditmaal plaats nemen op de bank, waardoor er weer ruimte was voor Evert Linthorst en de van blessures teruggekeerde Oliver Edvardsen en Jamal Amofa. Onder het genot van een heerlijk lentezonnetje betraden beide ploegen omstreeks 18:40 uur het veld, waarna scheidsrechter Martin van der Kerkhof de wedstrijd vijf minuten later in gang floot.

Het was Go Ahead Eagles dat er gelijk bovenop zat en het initiatief van de wedstrijd al snel in handen leek te grijpen. Echter viel het eerste doelpunt van de wedstrijd pardoes aan de andere kant. Michiel Kramer wist de bal op fabelachtige wijze – vanaf een metertje of veertig – over Jeffrey de Lange heen in het doel te mikken: 0-1. Echt van slag leek Go Ahead Eagles niet, dat de eigen voorwaartsen veelvuldig bleef zoeken. Amper zeven minuten later was het namelijk Evert Linthorst die de stand al weer gelijk wist te trekken. De middenvelder – die het eindelijk weer eens mocht laten zien vanaf de aftrap – heroverde de bal knap en kreeg deze even later voor zijn voeten op de rand van het zestienmetergebied. Hij twijfelde geen seconde en wist de bal héérlijk in de linkerbenedenhoek te drukken: 1-1! De honger van Go Ahead Eagles was nog niet gestild na de gelijkmaker. In minuut 23 wist het zelfs op voorsprong te komen. Het was rechtsback Mats Deijl die vanaf de rechterkant ook maar eens besloot uit te halen. Zijn diagonale schot belandde knap achter doelman Etienne Vaessen: 2-1!

Vlak voor rust kreeg Go Ahead Eagles dé mogelijkheid om de genadeklap al voor rust uit te delen. Door een handsbal van RKC Waalwijk belandde de bal op de stip. De IJslander Willum Willumsson ging achter de bal staan, maar faalde opzichtelijk.

De tweede helft begon iets minder voortvarend en moest even op gang zien te komen. In de 55e minuut was het RKC Waalwijk dat tegen de verhouding in op gelijke hoogte wist te komen. Het was wederom Michiel Kramer die de bal via de kluts voor zijn voeten kreeg en doeltreffend wist af te ronden: 2-2

De wedstrijd belandde hierna in een iets minder hoog tempo dan in de eerste helft. Super grote kansen vielen er niet direct te noteren, maar als er één ploeg aanspraak maakte op de overwinning, dan was dat toch zeker de thuisploeg. In het laatste kwartier zocht Go Ahead Eagles steeds meer de aanval. Dit leidde tot een aantal kansen om de overwinning over de streep te trekken. Isac Lidberg kreeg misschien nog wel de grootste kans op een doelpunt. Hij controleerde de bal knap en haalde daarna vlammend uit vanuit de draai. De bal werd echter net iets te hoog gemikt en miste het doel daardoor op een haar na. Na een blessurebehandeling voor doelman Etienne Vaessen werden er zes minuten blessuretijd bijgetrokken. In minuut 90+5 kreeg Go Ahead Eagles een hoekschop te nemen, waarna De Adelaarshorst luttele seconden later in vreugde zou uitbarsten. Isac Lidberg wist de bal in twee instanties binnen te werken en bracht Go Ahead Eagles daarmee weer op voorsprong: 3-2. Even later floot scheidsrechter Van der Kerkhof voor het einde van de wedstrijd. Het resultaat: drie ontzettend belangrijke punten.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN

Go Ahead Eagles – RKC Waalwijk (3-2)

9’ 0-1 Michiel Kramer
16’ 1-1 Evert Linthorst
23’ 2-1 Mats Deijl
55’ 2-2 Michiel Kramer
90+5’ 3-2 Isac Lidberg

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof
Toeschouwers: 9.723
Gele kaart: Thierry Lutonda,

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Jamal Amofa, Jay Idzes, Bas Kuipers (C), Evert Linthorst, Philippe Rommens, Oliver Edvardsen (56’ Rashaan Fernandes), Bobby Adekanye (90’ Finn Stokkers 90’ José Fontán), Willum Willumsson, Isac Lidberg

RKC Waalwijk: Etienne Vaessen; Julian Lelieveld, Juriën Gaari, Shawn Adewoye, Lars Nieuwpoort (50’ Yassin Oukili), Thierry Lutonda (50’ Said Bakari), Vurnon Anita, Pelle Clement (82’ Patrick Vroegh), Mats Seuntjes, Julen Lobete (73’ Florian Jozefzoon), Michiel Kramer (82’ Mika Biereth)