Sport

Go Ahead Eagles thuis te sterk voor N.E.C.

Go Ahead Eagles heeft zondagmiddag een belangrijke 1-0 zege geboekt op N.E.C. Nijmegen. Een doelpunt van Finn Stokkers bleek genoeg om de drie punten in Deventer te houden. Door de zege nadert de ploeg van trainer/coach René Hake de Nijmegenaren tot op één punt en bezet het daarmee een twaalfde plaats op de ranglijst.

Ten opzichte van de midweekse nederlaag in Waalwijk had René Hake een flinke puzzel te leggen. Oliver Edvardsen viel tegen RKC uit met een blessure en Jamal Amofa liep tegen een schorsing aan. Enric Llansana, Finn Stokkers en de van een blessure teruggekeerde Philippe Rommens mochten zich vanaf het startsignaal laten zien.

Belangrijke wedstrijd

Dat er zondag een belangrijke wedstrijd op het programma stond, leek wel duidelijk te zijn voor beide ploegen. Waar Go Ahead Eagles de ploegen onder zich de laatste weken steeds dichterbij zag komen, wilden de gasten uit Nijmegen graag omhoog kunnen blijven kijken. Het waren de Nijmegenaren die de eerste kans van de wedstrijd wisten te noteren. De behendige Elayis Tavsan trok vanaf de rechterkant naar binnen en besloot vervolgens uit te halen met links. Zijn schot werd echter gepareerd door Jeffrey de Lange.

Na bijna een halfuur spelen kwam Go Ahead Eagles langzaam maar zeker wat beter in de wedstrijd. Het was José Fontán die zijn kunststukje van afgelopen woensdag bijna nóg eens leek te herhalen. Zijn volley belandde ditmaal echter óver het doel van Jasper Cillessen. Acht minuten later was het dan tóch raak voor Go Ahead Eagles. Bobby Adekanye trok vanaf rechts naar binnen, waarna de bal voor de voeten van Finn Stokkers belandde. De spits twijfelde niet en wist zijn basisplaats te bekronen met zijn tweede treffer van dit seizoen: 1-0.

Schaarste aan kansen

De tweede helft begon met één wissel aan de zijde van Go Ahead Eagles. De met een blessure uitgevallen Enric Llansana moest zich laten vervangen door Fredrik Oppegård, wat betekende dat José Fontán doorschoof naar de middelste linie. Een spektakelstuk was het nog niet te noemen in De Adelaarshorst, gezien de schaarste aan échte kansen voor beide ploegen. Waar Go Ahead Eagles moeite had om de voorwaartsen in stelling te brengen, lukte het de Nijmegenaren ook niet om Jeffrey de Lange te testen.

In de tachtigste minuut leek de thuisploeg een uitgelezen mogelijkheid te krijgen om de wedstrijd in het slot te gooien. Isac Lidberg werd in de diepte weggestuurd en dacht Willum Willumsson te bereiken met een lage voorzet. Zijn pass werd echter niet begrepen door de IJslander, waardoor de kans werd verkeken. N.E.C. probeerde in de slotfase de bal vaker in het strafschopgebied te gooien, maar tot écht grote kansen leidde dit niet. Toen scheidsrechter Erwin Blank na vier minuten blessuretijd een einde maakte aan de wedstrijd, klonk er dan ook gejuich van de tribunes: de drie punten bleven in Deventer!

Wedstrijdstatistieken

Go Ahead Eagles-N.E.C. Nijmegen 1-0 (1-0).

35’ Finn Stokkers 1-0.

Scheidsrechter: Erwin Blank.

Toeschouwers: 9733.

Gele kaart: Dirk Proper, Calvin Verdonk, Ilias Bronkhorst, Soufian El Karouani (allen N.E.C.).

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Gerrit Nauber, Jay Idzes, José Fontán, Enric Llansana (46’ Frederik Oppegård), Philippe Rommens (46’ Federico Mattiello), Willum Willumsson, Bobby Adekanye (62’ Xander Blomme), Finn Stokkers (82’ Sylla Sow), Isac Lidberg.

N.E.C. Nijmegen: Jasper Cillessen; Bart van Rooij, Ivan Marquéz, Joris Kramer, Souffian El Karouani, Lasse Schöne (73’ Anthony Musaba), Dirk Proper, Oussama Tannane, Elayis Tavsan, Pedro Marques (69’ Ilias Bronkhorst), Ibrahim Cissoko (46’ Calvin Verdonk).

Fotografie: Erik Pasman