Sport

Go Ahead Eagles – RKC Waalwijk op laatste moment afgelast

Go Ahead Eagles – RKC Waalwijk is vrijdagavond op het laatste moment afgelast als gevolg van overvloedige sneeuwval. Kort voor de aftrap bleek het veld – na aanvankelijk goedgekeurd te zijn – alsnog niet veilig genoeg voor de spelers om verantwoord aan de wedstrijd te beginnen.

De bespeelbaarheid van het veld was ook tijdens de eerste keuring door scheidsrechter Jochem Kamphuis al onderwerp van discussie, maar op dat moment was de verwachting dat het droog zou worden, waardoor het veld – in combinatie met het sneeuwvrij maken van de ondergrond – om 20:45 uur alsnog bespeelbaar zou zijn. Tijdens de warming-up bleek echter dat de sneeuwval tóch aanhield en dat het mede door de samenklonterende sneeuw tot gladheid, glijpartijen en een vreemd rollende bal leidde. Hierop is door beide aanvoerders, beide trainers en de scheidsrechter kort voor de aftrap alsnog de conclusie getrokken dat het om veiligheidsredenen onverantwoord was om de wedstrijd door te laten gaan.

Go Ahead Eagles betreurt het feit dat alle supporters – inclusief onze gasten uit Waalwijk – voor niets naar De Adelaarshorst zijn gekomen. Zodra een nieuwe datum voor de wedstrijd tegen RKC Waalwijk is vastgesteld, zal dit uiteraard door Go Ahead Eagles worden gecommuniceerd. Losse kaarten die voor vanavond waren verkocht, blijven hun geldigheid behouden op de nieuwe speeldatum van Go Ahead Eagles – RKC Waalwijk.

Op dit moment is er nog geen speeldatum bekend