Sport

Go Ahead Eagles plakt de supporters aan zich vast

Nu de supporters niet naar Go Ahead Eagles kunnen komen, komt Go Ahead Eagles naar de supporters. En wel met het allereerste officiële Go Ahead Eagles Voetbalplaatjesalbum.

De actie is vorige week gestart bij zes vestigingen van Jumbo en tot en met zondag 2 mei kan men het stickerboek vol sparen. De 321 plaatjes zijn onderverdeeld in verschillende rubrieken, zoals huidige eerste selectie, sfeeracties en Meer dan Voetbal. Maar in het kader van 100 jaar Vetkampstraat wordt ook een duik in het verleden genomen. Zo komen onder meer de clubtopscorers aller tijden, de meest legendarische wedstrijden aan de Vetkampstraat en de Eagles met de meeste duels in het betaald voetbal langs in het boek. Maar dat is nog niet alles! Om de supporters te bedanken voor hun steun in deze coronatijd, zijn er voor hen diverse acties.

Je eigen Eagles-plaatje

Een van de rubrieken in het album is ‘Clubhelden’. Iedereen met een rood-geel hart kan zichzelf kosteloos vereeuwigen in het album. Via de link www.mijneaglesplaatje.nl kan iedereen zijn eigen sticker ontwerpen, die vervolgens op pagina 51 van het boek kan worden ingeplakt.

De mooiste shirts

Het is ieder jaar weer een moment waar de Go Ahead Eagles-supporters reikhalzend naar uitkijken: de bekendmaking van de nieuwe shirts. Maar wat waren nu de mooiste thuis- en uitshirts uit de rijke clubhistorie? Dat bepalen de supporters. Vanaf zaterdag 20 februari kan iedereen online een stem uitbrengen. De uiteindelijke top-15 van mooiste thuis- en uitshirts wordt nog tijdens de actieperiode in de pakjes met voetbalplaatjes gevoegd en kan men op de pagina’s 24 tot en met 27 inplakken.

Sterke verbinding met achterban

“Vanaf de start van de coronacrisis hebben we gekeken hoe we wat extra’s voor onze achterban konden doen om de verbinding sterk te houden”, aldus algemeen directeur Jan Willem van Dop, plaatje nummer 1 in het album. “Voorbeelden hiervan zijn Kowet Kijken (XXL), de digitale forumavonden en verschillende nieuwe videorubrieken. We zijn ontzettend trots daar nu deze Voetbalplaatjesactie aan toe te voegen.”

De wens voor een Voetbalplaatjesactie bestond al langer, legt Van Dop uit. “Maar nu is eigenlijk het ideale moment. Met het vieringsmoment van 100 jaar Vetkampstraat voor de deur en de noodgedwongen afwezigheid van onze supporters in het stadion. Met deze actie komen we nu als club naar de supporters toe. We zijn heel blij dat we in Jumbo een zeer enthousiaste partner hebben gevonden om deze waanzinnige actie te houden.”