Sport

Go Ahead Eagles Onder-21 klopt koploper

De bovenbouw van de Voetbalacademie van Go Ahead Eagles kende een succesvolle voetbalzaterdag. Onder-21 en Onder-18 stuurden hun leeftijdsgenoten van SC Cambuur met nul punten terug naar Friesland. Voor O15 en O14 vielen de resultaten minder goed uit. Beter verging het Go Ahead Eagles Onder-13, die met een zevenklapper terugkeerde uit Den Haag.

Voor de O21- en O18-teams van SC Cambuur kwamen de wedstrijden op sportpark Zuiderlaan in Twello logistiek gezien goed uit. Daarentegen viel er op sportief gebied niet veel te juichen voor de Friezen. Go Ahead Eagles O21 kent een uitstekend begin van de voorjaarscompetitie; de tegenstander uit Leeuwarden kende echter een nóg betere start door al zijn wedstrijden te winnen. Toch wist de ploeg van trainer Martijn Jongbloed de koploper van Divisie 2A te verslaan: 2-1. Onder-21 klom door de overwinning naar de tweede plek (en heeft nog een wedstrijd te goed). Onder-18 had het moeilijk tegen de leeftijdsgenoten van SC Cambuur, maar won eveneens. De ruststand werd ook de eindstand: 3-2. Jorn Hekkert werd met zijn twee doelpunten de man van de wedstrijd. De mannen van trainer Jeroen Spies staan dankzij de zwaarbevochten overwinning op de tweede plaats in Divisie 3A.

Onder-14 verloor voor het tweede weekend op rij. Dit keer bleek Almere City O14 te sterk voor de mannen van Peter Vogel. Na een 0-2 tussenstand en een rode kaart aan Eagles-zijde was de wedstrijd gespeeld, al redde Jasper Krake nog wel de eer door de eindstand op 1-2 te bepalen. Ondanks de twee opeenvolgende verliespartijen bezet O14 nog altijd de tweede plek in Divisie 3A en staat het maar één punt achter op koploper SC Cambuur O14. Onder-15 verloor ook nipt. Op sportpark De Zunnebargh in Diepenveen trok het fusieteam van de jeugdafdelingen van VVV-Venlo en Helmond Sport aan het langste eind: 0-1. O15 begon sterk aan de voorjaarscompetitie met twee klinkende zeges, maar heeft inmiddels al drie wedstrijden op rij niet weten te winnen. Onder-13 maakte veel indruk in de Hofstad en won tegen ADO Den Haag O13-2 ook zijn vierde wedstrijd in de voorjaarscompetitie. Vooral in de tweede helft waren de pupillen van Bram Meuwissen niet te remmen. Het werd uiteindelijk 0-7 en door die ruime zege staat O13 bovenaan in Divisie 5A, met een doelsaldo van liefst achttien doelpunten voor en vijf goals tegen.

Fotografie: Carlo Bruil/Rick Janssen