Sport

Go Ahead Eagles kan niet stunten bij PSV

Go Ahead Eagles heeft zaterdagmiddag niet kunnen stunten op bezoek bij PSV. De Eindhovenaren hadden genoeg aan een vroeg doelpunt van Joey Veerman en een raak schot van Anwar El-Ghazi om de punten in eigen huis te houden. Kansloos was de ploeg van trainer/coach René Hake echter zeker niet, maar het ontbrak de voorwaartsen aan scherpte in de afronding.

Zoals René Hake eerder in de week al had aangekondigd, waren er enkele wijzigingen te noteren in de basiself van Go Ahead Eagles. Jay Idzes, Rashaan Fernandes en Finn Stokkers mochten hun opwachting maken, wat ten koste ging van Jamal Amofa, Bobby Adekanye en Isac Lidberg.

Negatieve spiraal

PSV leek vastberaden om de negatieve spiraal te doorbreken en nam gelijk het initiatief van de wedstrijd in handen. De thuisploeg zocht het doel van Go Ahead Eagles meermaals via voorzetten vanaf de zijkant, maar wist nog niet doeltreffend af te ronden. Na bijna een kwartier spelen was het dan tóch al raak voor de Eindhovenaren. Het was Guus Til die met een lage voorzet Joey Veerman wist te vinden. De middenvelder wist hier wel raad mee en schoot de 1-0 achter Jeffrey de Lange.

In minuut 22 leek PSV de score al te gaan verdubbelen. De behendige Xavi Simons wist zich een weg door de Deventer verdediging te banen, maar vond uiteindelijk het been van Jeffrey de Lange op zijn pad. Go Ahead Eagles leek echter niet bij de pakken neer te gaan zitten en probeerde zelf dan ook regelmatig de weg naar het doel van PSV te vinden. Doelpogingen van Gerrit Nauber en Rashaan Fernandes werden in de kiem gesmoord door de thuisploeg, waardoor beide ploegen de kleedkamers opzochten met een 1-0 ruststand.

Brutaal

René Hake besloot om twee wissels door te voeren aan het begin van de tweede helft. Evert Linthorst en Jamal Amofa kwamen binnen de lijnen, waar Rashaan Fernandes en Tesfaldet Tekie op hun beurt achterbleven in de kleedkamer. Het was Go Ahead Eagles dat brutaal aan de tweede helft begon. Finn Stokkers kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied aangespeeld en besloot daarop uit te halen. Zijn schot belandde rakelings naast het doel van Walter Benitez. Hoewel Go Ahead Eagles steeds meer mee begon te voetballen, werd er aan de ándere kant van het veld gescoord. Rechtsback Philipp Mwene raakte de paal, waarna de bal direct voor de voeten kwam van Anwar El-Ghazi. Zijn inzet bleek wél doeltreffend: 2-0.

In een poging om nog een aansluitingstreffer te forceren bracht René Hake enkele aanvallende krachten binnen de lijnen. Dit leek PSV echter niet in de war te brengen, dat de wedstrijd stoïcijns uit besloot te spelen. Go Ahead Eagles wist op enkele uitbraken na geen gevaar meer te stichten voor het Eindhovense doel. De debuterende Fábio Silva bracht in de blessuretijd nog bijna een derde treffer op het scorebord, maar hij kwam net te kort om de bal voldoende kracht mee te geven.

Inhaalwedstrijd

Na vijf minuten blessuretijd besloot scheidsrechter Serdar Gözübüyük om een eind te maken aan de wedstrijd. Net als midweeks tegen AZ, kon Go Ahead Eagles dus geen punten bijschrijven. Woensdag 1 februari wacht de inhaalwedstrijd in Waalwijk tegen RKC, waar om 20.00 uur afgetrapt zal worden.

Wedstrijdstatistieken

PSV-Go Ahead Eagles 2-0 (1-0).

14’ Joey Veerman 1-0.

65’ Anwar El-Ghazi 2-0.

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.

Gele kaart: Anwar El Ghazi, Érick Guttiérez (PSV), Gerrit Nauber, Jay Idzes (Go Ahead Eagles).

PSV: Walter Benitez; Jordan Teze, Jarrad Branthwaite, Armando Obispo (46’ Andre Ramalho), Philipp Mwene, Joey Veerman, Ibrahim Sangaré, Guus Til (78’ Érick Guttiérez), Xavi Simons, Luuk de Jong, (82’ Fábio Silva), Anwar El Ghazi (88’ Ismael Saibari).

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Gerrit Nauber, Jay Idzes, José Fontán (72’ Federico Mattiello), Tesfaldet Tekie (46’ Evert Linthorst), Enric Llansana, Willum Willumsson (72’ Sylla Sow), Rashaan Fernandes (46’ Jamal Amofa), Finn Stokkers, Oliver Edvardsen (72’ Bobby Adekanye).

Fotografie: Erik Pasman